Inmotec: Vývoj skoro ukončen, datum startu je ale nejisté

Dvoudenním testem v Jerezu ukončila inženýrská firma Inmotec vývoj motocyklu GPI10, ovšem, kdy bude nasazen tento motocykl do závodů královské kubatury MotoGP zatím nebylo rozhodnuto.

Tým Inmotec se zúčastnil dvoudenních testů v Jerezu s dvěma prototypy GPI10. Jako jezdec byl pochopitelně přítomen Španěl Ivan Silva. Testování bylo tentokráte zaměřeno především na dva motory, které byly různě nastaveny. 

“Motocykly jsou lehce ovladatelné, motory naopak hodně silné. Mohu velmi srovnávat, neboť jsem už závodil na motocyklu Ducati MotoGP. Mohu jen potvrdit, že základní "basis" je velmi dobré. Pochopitelně, že se vyskytly nějaké problémy, ale to je normální, pokud testujete nějakou novinku. Podstatné ale je, že nyní víme, co se musí změnit, ale já sám mám velmi dobrý pocit", říká ex-pilot MotoGP, Ivan Silva. 


Po skončení testů řekl Managing Director Inmotec, Oscar Gorrai: “Dny jako tyto, nám ukazují v celé šíři tento projekt. Zjistili jsme řadu nových poznatků a tyto budeme také analyzovat. Důležité je, že nyní víme, co je potřeba změnit a kterým směrem se vydat. A také jsme zjistili řešení pro příští testy"

K možnému debutu a hlavně termínu, kdy se Inmotec poprvé postaví na startovní čáru závodu MotoGP, nechtěl ale Gorria říci nic přesného. V každém případě se ale tým pokusí dodržet původní plánovaný termín, zúčastnit se totiž v Barceloně 4. července závodu Gran Premio de Catalunya. 

“Kvůli špatnému počasí se některé testy nemohly uskutečnit. Přesto testujeme každých 15 dní naše novinky. Pokud budeme technicky na úrovni, že jsme dosáhli našich cílů, a budeme mít jasno, že závod můžeme také dokončit, tak to je ten správný okamžik, zvolit další krok. Nechceme ale nic uspěchat", řekl dále Gorria. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist