Iannone usiluje o místo u továrny Ducati

Talentovaný italský závodník Andrea Iannone spojil vstup do královské kubatury v roce 2013 se značkou Ducati a stal se jezdcem jejich satelitu Pramac Racing. Po dvou letech Ital zvažuje co dál. Jeho prioritou zůstává Ducati, ale chtěl by dál závodit v barvách tovární stáje nebo přinejmenším s tovární podporou.

S novým hráčem v poli v podobě japonské Suzuki se pro jezdce královské kubatury otevírají nové možnosti, ale pro Andrea Iannoneho je prioritou zůstat u Ducati. Tovární tým italského výrobce má nyní jezdce Andrea Doviziosa, kterému letos končí smlouva a Cala Crutchlowa, který dle smlouvy může od Ducati odejít po skončení letošní sezony.
Není tajemstvím, že jak Dovizioso, tak Crutchlow dostali nabídku od Suzuki a Japonci také oslovili Andrea Iannoneho, který v Barceloně jedna s vedením Ducati ohledně jeho další budoucnosti. „U Suzuki mi nabídli tovární motorku a to je pro mě velmi důležité,“ řekl Andrea Iannone v rozhovoru pro Motorcycle News. „Moji prioritou je ale jít k továrnímu týmu Ducati a mít mnohem konkurenceschopnější motorku.“

„Chtěl bych do továrního týmu se smlouvou továrního jezdce. Není to postaveno tak, že bych už nechtěl zůstat u Pramac Racingu, ale tým Ducati je pro Ducati vrchol, kde můžou věci zlepšit. Chtěl bych tuto šanci, být špičkovým jezdcem a prioritou pro Ducati.“

Na to, zda od Ducati odejde Cal Crutchlow, jemuž se s Desmosedici zatím příliš nedaří získat společnou řeč nebo to nakonec bude Andrea Dovizioso (nebo oba), tak na to si ještě musíme nějakou chvíli počkat, ale Andrea Iannone by už měl rád jasno i v případě, že by oba jezdci u Ducati zůstali a on by dostal nabídku plné tovární podpory.

„Pokud by Ducati dodala tovární motorku s určitou personální podporou, pak by pro mě nebyl problém zůstat u Pramac Racingu,“ dodal závěrem čtyřiadvacetiletý Andrea Iannone, který jako první dostal satelitní Ducati do první řady startovního roštu MotoGP a v průběžném hodnocení mu po sedmi závodech sezony patří devátá příčka.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist