I přes technické problémy Tom 6. v kvalifikaci

Poprvé v letošní sezóně nedosáhl náš pilot na první startovní řadu. Přesto Thomas podal v dnešní kvalifikaci velmi hodnotný výkon, jehož kvalita byla ale ovlivněna neklidným chováním motocyklu v zatáčkách. Našemu týmu se bohužel, letos vůbec poprvé, nepodařilo optimálně nastavit podvozek.

Tom se po nepříliš vydařené páteční kvalifikaci – 8. místo, pustil s odhodláním hned v ranním volném tréninku do zlepšování včerejšího času. To se mu také podařilo a ve volném tréninku z něj ukrojil 0,3 sekundy. V odpolední kvalifikaci se zlepšil už jen o 0,1 vteřiny a časem 1’59,947 obsadil 5. místo, v součtu obou kvalifikačních dnů pak místo 6.
Tento čas však mohl v průběhu kvalifikace podstatně zlepšit hned dvakrát. Poprvé ve svém 9. kole a pak ve 13. kole, které absolvoval za dnes jednoznačně nejrychlejším Kalliem. V obou případech jej bohužel nepodržel podvozek. Ve 13. kole Tom po dvou mezičasech figuroval na 2. místě, jen 0,14 za Kalliem, ale pak v zatáčce vyjel mimo trať. O Thomasově velké bojovnosti a snaze o rychlý čas svědčí i tzv. „best partial time“, který je součtem nejlepších mezičasů závodníka ve všech 4 měřených úsecích. V tomto ukazateli patří Thomasovi 3. místo, za oběma piloty KTM, Kalliem a Talmacsim, když jeho „best partial time“ je o 0,8 sekundy rychlejší než kvalifikační čas.
V zítřejším závodě bude pro Thomase důležité dobře odstartovat. Pokud se mu to povede a týmu se také podaří lépe nastavit podvozek, může Tom opět bojovat o pódiové umístění.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist