HRC chtěla Reu

Jonathan Rea měl dle HRC odejít do MotoGP, ale Japonci ho nedokázali v žádném týmu umístit. Přesto se však nevzdávají...!

Už několik týdnů hlásí Radio Paddock, že HRC chce Jonathana Reu udržet v MotoGP, ačkoliv jmenovaný má už podepsanou smlouvu v seriálu WSBK na rok 2013. Ovšem proti volbě týmových manažerů Fausta Gresiniho a Lucia Cecchinella nemohla HRC nic udělat. Stefan Bradl je v LCR pod smlouvou a Alvaro Bautista se zdá být u Gresiniho také jasný a více jak čtyři Hondy nesmí Japonci do startovního pole MotoGP poslat.
"V satelitních týmech nemá HRC právo rozhodovat o pilotech, navíc Alvaro si jistě zalouží za své výkony další šanci", říká na toto téma viceprezident HRC Shuhei Nakamoto a hned dodává: "V satelitním týmu jsou sponzoři velmi důležití a Fausto tak nemůže rozhodovat sám. Musí jednat se svými sponzory a v takovém případě to není vůbec jednoduché. Většina jich pochází z italských firem. Původně měl Fausto velký zájem o Jonathana, ale nebylo prostě možné, aby se všichni sponzoři na něm shodli".

Rea sám pak o tomto případu říká: "Bohužel pro mě neexistovala žádná jasná možnost pro závodění v MotoGP, měl jsem prostě svázané ruce. Z různých důvodů to nebylo možné ovlivnit. Ve středu před Portimaem jsem se dozvěděl, že to prostě není možné. Měla to být čtvrtá Honda".
Jestli se podaří HRC - stejně jako v případě Marca Marqueze - prosadit něco proti stávajícímu reglementu, musíme vyčkat, ale vyloučené to není, ostatně i z paddocku WSBK se dle našich zdrojů ozvaly hlasy, že není vůbec jasné, že Rea pojede - přes novou platnou smlouvu - v roce 2013 seriál mistrovství světa superbiků.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist