Hopper úspěšně operován

John Hopkins byl v USA úspěšně operován na zraněném prstu a jeho cílem zůstává i nadále zisk titulu superbikového šampiona v seriálu BSB.

Americký jezdec John Hopkins je v současné době v USA, kde u něho probíhá rekonvalescence po zranění, které si přivodil v Brně. 28-letý jezdec dostal šanci jet závod MotoGP s wild card a ve třetím - mokrém - tréninku havaroval a poranil si několik prstů na pravé ruce: "Zranil jsem si tři prsty a po rentgenovém vyšetření se ukázalo, že jsou zlomené. Ukazováček a prostředníček - to nebyly žádné vážné zlomeniny, a s tím jsem snad mohl i závodit. Ale s prsteníčkem to už bylo horší, neboť byl zlomený v kloubu", říkal v Brně Hopper.
Z tohoto důvodu nebyla možná jeho účast v závodě. Hopkins odletěl okamžitě do Kalifornie, kde si nechal prsteníček operovat. U dalších dvou zlomených prstů nebyla operace vůbec nutná. Příští závodní start Johna Hopkinse je už následující víkend další kolo britského šampionátu na okruhu Cadwell Park. Hopper je aktuálně v šampionátu BSB na druhém místě za Shane Byrnem.

"Lhal bych, kdybych řekl, že nyní nejsem ještě více motivovaný vyhrát titul. Navíc se mohu klidně vsadit, že jsem byl v Brně za idiota. U Suzuki se tak mohu poděkovat a odvděčit pouze titulem", řekl pro Motor Cycle News Hopkins.
Toto zranění neumožnilo Hopperovi jeho druhý letošní start v královské kubatuře MotoGP: "Chtěl jsem dokázat, že Suzuki je výborný motocykl. Jsem přesvědčen o tom, že Suzuki má k dispozici skvělý závodní "balíček" a byla by to opravdu škoda, kdyby nechtěla nadále pokračovat v závodění v MotoGP. Chtěl jsem v Brně zajet takový výsledek, co si všichni lidé u Suzuki zaslouží", řekl dále Hopper, který hned v prvním brněnském volném tréninku skončil sedmý a ve druhém desátý.  

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):



TOPlist