Hopkins: Příští rok pojedu MS

Pro Johna Hopkinse je jeho současné závodění v BSB pouze pouze krokem na cestě do MotoGP. Pokud by to snad nevyšlo, nic se neděje, mistrovství světa 2012 pojede totiž v každém případě, i když třeba jen v superbicích.

Po hodně tvrdých předchozích rocích byla sezóna 2011 tím správným odrazovým můstkem, který John Hopkins potřeboval k tomu, aby se opět dostal směrem nahoru. Měl za sebou těžké časy, kdy bolesti po zraněních zaháněl různými utišujícími léky a také zapíjel alkoholem. Po mnoha pádech a zraněních se jeho kariéra dostala od roku 2008 do obrovské krize a Hopper nebyl schopen se z ní vyhrabat. Ale Hopkins měl minimálně jednu osobu, která mu důvěřovala a tím byl manažer Suzuki Paul Denning a jeho důvěru mu americký jezdec vrátil nazpět svými letošními výsledky.
V britském superbikovém šampionátu BSB může tento víkend právě pro Denningův tým získat Hopkins titul. Při startu na divokou kartu v superbikovém šampionátu si vyjel v Silverstone Pole position a při hostování v MotoGP zanechal jen ten nejlepší dojem, když v Jerezu dojel desátý a v Brně až do svého zranění byl v tréninku vždy v Top-10.

"Zvolil jsem tu nejlepší možnost, jak vystartovat do druhé části mé nové kariéry. Bylo to, jako bych se vrátil ke své druhé rodině", řekl Hopkins pro Crash.net ke svému rozhodnutí, začít  znovu se Suzuki. Vždyť s tímto motocyklem slavil ve své první kariéře své největší úspěchy, když získal celkem čtyři podiová umístění a skončil v roce 2007 v MS celkově čtvrtý.

Pak odešel 2008 ke Kawasaki a začaly jeho problémy. Těžce se zranil, potom Kawasaki vystoupila z MS a v superbikovém šampionátu neměl vůbec štěstí.

Jeho návrat na mezinárodní scénu nebyl ale jednoduchý, v BSB se totiž nejezdí vůbec v rukavičkách. "Byla to hodně tvrdá škola. Tratě, závody...Jezdil jsem v MotoGP, v AMA a i několik závodů WSBK, ale tak tvrdé závody jako v BSB jsem nikdy nejezdil. Věděl jsem, že bodový systém mně bude vyhovovat, neboť mým cílem bylo dostat se nejdříve do Top-6 a naučit se nové tratě. Nečekal jsem ale, že budu tak brzy vyhrávat".
V současné době je Hopkins opět mužem, který je žádaný manažery týmů a který velmi dobře ví, kde chce jezdit: "Mým cílem je dostat se znovu do MotoGP. Jsem tak naprogramovaný, že vím, že vše ostatní jsou pouze schůdky které vedou do MotoGP. Mám prostě ve své nové kariéře úplně jasno, co chci dál dělat. Jsem mentálně daleko silnější a tvrdší než předtím. Pokud chceš být nejlepší, tak musíš závodit proti nejlepším a ti nejlepší jezdí v MotoGP", říká Hopper.

Samozřejmě, že nejlogičtější by bylo postoupit do seriálu Grand Prix se Suzuki, ovšem zde není vůbec jasné, jak to v roce 2012 bude s touto továrnou vypadat. Mezitím dostal Hopkins rovněž nabídku od týmu Honda LCR a už také naznačil, že nebude čekat celou věčnost: "Chtěl bych ve svém vztahu k Suzuki pokračovat, ale její plány ohledně MotoGP jsou stále ještě nejasné. Paul [Denning] mně řekl, že se stále ještě nerozhodli a já bych nerad, aby mně příležitost startu v MotoGP proklouzla kvůli mému váhání mezi prsty. Celý rok se točí kolem toho, abych získal britský superbikový titul, a já se plně koncentruji pouze na tuto záležitost, aby dopadla dobře. V neděli večer se potom začnu zabývat tím, že se rozhodnu, co bude dál".
Pokud by Hopkins nezískal na příští sezónu místo v MotoGP, tak má jako rezervu ještě několik nabídek z WSBK, což by pro něho byl aspoň postup o level výš a to je jeho cíl, postupovat pomalu výš a výš: "I kdybych se příští rok nedostal do MotoGP, tak mám několik nabídek do WSBK. Jedno je tedy jisté, příští rok pojedu mistrovství světa".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist