Hopkins pojede v Brně s wild card

Týmový šéf britského superbikového týmu Samsung Suzuki Jack Valentine potvrdil, že jeho jezdec Američan John Hopkins plánuje start na divokou kartu při závodech u nás v Brně na Masarykově okruhu.

Týmový šéf Johna Hopkinse v týmu BSB Samsung Suzuki Jack Valentine potvrdil, že jeho pilot John Hopkins plánuje start s wild card pro brněnský závod MotoGP s dalším motocyklemem Rizla GSV-R800.
Populární Američan "Hopper" se nijak nezkrývá se svým cílem, vrátit se co nejdříve nazpět do závodů Grand Prix. Už v Jerezu, kde nahradil zraněného továrního jezdce Suzuki Alvara Bautistu - zlomená stehenní kost po havárii v Kataru - dojel v nejprestižnější motocyklové kubatuře MotoGP v Top 10 - a tak bylo tak jasné, že to nebude jeho poslední letošní start.

"Radio Paddock" sice hlásilo, že se Hopkins objeví na druhém motocyklu LCR Honda v Assenu, ale byly to pouze nereálné fámy. 
"John nedělá žádné tajemství z toho, že se chce vrátit do kubatury MotoGP, ovšem chce zůstat věrný Suzuki. Měl nyní nabídky některých týmů, aby jel třeba jako náhradník za zraněného jezdce, nebo s jejich rezervním motocyklem. Kromě jiného zde byla i nabídka od LCR jet vedle Eliase. Momentálně ale je na pořadu hodně závodů v BSB a tak se John rozhodl pro Brno, neboť je to jeho oblíbená trať. Navíc nevím, co by se stalo, kdyby třeba jeden z nich (Elias nebo Hopkins) spadl. John musí nyní stále jezdit seriál britských superbiků, což je jeho hlavní job", řekl dále jeho britský týmový šéf Jack Valentine.

Třetí motocykl Suzuki Rizla GSV-R800 nebude naopak v Brně vůbec žádný problém, neboť se zde po brněnském závodě MotoGP konají vždy pravidelné testy královské kubatury a tak další tovární motocykl Suzuki zde bude připraven pro testovacího jezdce Nobu Aokiho. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist