Hopkins je po operaci a touží po Brnu

Americký jezdec John Hopkins je po operaci zraněné nohy a začíná rehabilitaci, která by jej měla připravit na další závod Grand Prix.

Minulý týden podstoupil tovární jezdec Suzuki John Hopkins operaci své zraněné levé nohy. John Hopkins havaroval při závodě Grand Prix Německa na okruhu Sachsenring. Jak se při kontrole u Dr. Tinga v San Franciscu ukázalo, zlomil si Hopkins při této havárii nártní kůstku. Již dvě hodiny po operaci byl Hopkins schopný opustit nemocnici a odjet domů. Ihned zahájil rehabilitaci, která by mu měla umožnit zapojit se plně do dalšího závodu MotoGP, který se koná na konci srpna v Brně.
"Operace se zdařila a vše co po ní zbylo, je malá dlaha na mém chodidle," říká spokojený John Hopkins. "Budu na rehabilitaci tvrdě pracovat, chci být na Brno připravený. V rehabilitaci mi pomáhá Dean Miller a společně s ním učiním velkou práci. Sice ještě neběhám, ale i to brzy přijde. Byl jsem zklamaný, že mi zranění neumožnilo absolvovat exhibici Red Bull, na kterou jsem byl pozvaný a kde bych se svezl ve Formuli 1. Doufám, že se to podaří později.
Konečně jsem také viděl ten můj pád ze Sachsenringu, pěkně vysoko jsem letěl. Pravděpodobně jsem neměl vůbec nastoupit do závodu kvůli zranění z pátečního pádu, který byl podle mne ještě horší. Ovšem já miluji závodění a pokud mohu, tak jedu. To je také důvod, proč chci jet již v Brně."

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist