Honda představila RCV1000R

Ve Valencii dnes Honda Racing Corporation (HRC) představila nový motocykl RCV1000R, který splňuje podmínky nových technických předpisů pro rok 2014 ve třídě “Open“. Takzvaný produkční motocykl MotoGP bude vybaven elektronikou Magneti Marelli, nádrží na 24 litrů paliva a dvanácti motory na sezonu.

Nový motocyklový prototyp představil šéf HRC Shuhei Nakamoto a šéf projektu Tomonori Sato. První ostré nasazení RCV1000R je již příští týden v testech, které následují okamžitě po nedělních závodech, jenž definitivně uzavřou sezonu 2013. K dispozici jsou připraveny dva stroje.
Podvozek RCV1000R je odvozen ze současného prototypu RC213V. Pohonná jednotka je s konvenčním systémem otevírání ventilů pružinami (230HP/16000 ot.) místo pneumatického, převodovka je klasická a elektronické systémy jsou Magneti Marelli. Odpružení motocyklu je Öhlins a brzdy Nissin.
Na motocyklech Honda RCV1000R budou v roce 2014 závodit čtyři jezdci – Scott Redding (Honda Gresini), Karel Abraham (Cardion AB Motoracing) a Nicky Hayden (Aspar Team) plus jeho týmový kolega, který do této chvíle nebyl potvrzen (pravděpodobně Hiroshi Aoyama).

Testovacím jezdcem RCV1000R je dvojnásobný šampion Casey Stoner, který byl s vlastnostmi nového motocyklu velmi spokojen. Navíc rozdíly v časech jsou dle techniků HRC minimální ve srovnání s prototypem RC213V. Pro týmy, které si tento motocykl nemůžou pronajmout, ale jen koupit, velmi dobrá zpráva.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist