Honda představila program pro rok 2014

V pátek prezentovala Honda Motor Co. své plány pro sezonu 2014 a do centrály v Tokiu si pozvala zástupce jednotlivých motoristických disciplín, jenž se těší tovární podpoře japonského výrobce. Jak představitelé Hondy během slavnostní akce uvedli, jednu z hlavních rolí v jejich portfoliu sehraje Cross- Country Rally.

Do hlavního města Japonska dorazili zástupci z motocyklových šampionátů mistrovství světa v trialu, silničních motocyklů MotoGP, motokrosu a dálkové rallye. Prezident Hondy Takanobu Ito představil strategii Hondy pro rok 2014 a prozradil, že jejich Rally Team získá ještě větší podporu.
Honda Racing Corporation (HRC) bude aktivní nejen v nejvyšších patrech světového motorsportu, ale své aktivity rovněž zamíří na podporu komerčních závodních strojů. Mimo tyto aktivity chce Honda nabídnout rovnocenné nebo téměř identické stroje jejich továrních protějšků širšímu okruhu zákazníků v rámci úsilí o větší poluparizaci motocyklového závodění.

V Tokiu byli přítomni jezdci Team HRC z rally Dakar 2014 Helder Rodrigues s Joanem Barredou, jenž stáli po boku jezdců MotoGP, úřadujícího mistra světa Marca Márqueze s Danim Pedrosou a jezdců z prostředí motokrosu Evgeniem Bobryshevem s Maxem Naglem.
V sídle Hondy byli také jezdci z různých japonských šampionátů stejně jako piloti čtyřkolových speciálů z prostředí mistrovství IndyCar a World Touring Car.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist