Honda počítá s aktualizacemi, ale ne hned

Motocykly Honda RCV1000R budily před prvním nasazením v Sepangu 2014 velkou pozornost také kvůli tomu, že byly testovány Casey Stonerem. První testy ale ukázaly, že u nové motorky je o něco nižší výkon než se původně čekalo. Přesto je jasné, že tento stroj nemůže být rovnocenným partnerem prototypům továrních specifikací.

Na nižší výkon nového stroje kategorie Open upozornil jezdec stáje Aspar Nicky Hayden už po prvním testu v Sepangu a úplně spokojený nebyl ani Scott Redding z Gresiniho týmu GO&FUN. I přes tato hlasitá prohlášení Honda zatím nemá v plánu zvlášť pospíchat s nějakým radikálním zásahem do konstrukce produkčního stroje, který na rozdíl od tovární RC213V nemá motor s pneumatickými ventily a nemá ani novou technologii řazení “seamless“ převodovky.
V samotném závodě katarské Grand Prix byla maximální rychlost Hondy RCV1000R o necelých osmnáct kilometrů za hodinu nižší ve srovnání s nejlepší maximálkou závodu Marca Márqueze v sedle továrního prototypu RC213V. Není tedy divu, že někteří jezdci na tento fakt upozorňují a rádi by dostali co nejdřív zlepšení, které jim tento rozdíl pomůže alespoň o něco snížit.

Ital Livio Suppo z Honda Racing Corporation (HRC) k této věci v rozhovoru pro Motorcycle News uvedl: „Musíme teď počkat a uvidíme. Trošku jsme válčili s tím, abychom náš motocykl přizpůsobili novému software Magneti Marelli, takže si nemyslím, že bychom se teď měli nějak znepokojovat.“
„Určitě to budeme i nadále bedlivě sledovat, ale zatím je předčasné panikařit a říkat, že něco musíme naléhavě udělat. Navíc si nemyslím, že by někdo očekával stroj, který bude vyhrávat závody,“
dodal Ital závěrem.

Motocykly Honda RCV1000R má v boxech čtveřice jezdců – Nicky Hayden, Hiroshi Aoyama, Scott Redding a Karel Abraham. Právě český jezdec Karel Abraham měl v závodu katarské Grand Prix nejvyšší maximální rychlost z jezdců produkční Hondy (328,9Km/h).

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist