Honda má o Lorenza stále zájem

Koncem roku vyprší čtyřem továrním jezdcům Hondy a Yamahy smlouvy, které se svými zaměstnavateli uzavřeli v roce 2012. Letošní sezona tak nebude jen o závodění na dráze, ale tvrdé souboje lze očekávat také v zákulisí při vyjednávání podmínek v rámci prodloužení stávajících nebo přípravě smluv nových.

Šance na změny jezdeckých sestav předních týmů šampionátu jsou reálné a bude hodně záležet na tom, jak úspěšně se bude v jednotlivých případech vyvíjet úvod letošní sezony. Jorge Lorenzo má velké ambice vyhrát třetí titul mistra světa v královské kubatuře a proto bude muset změřit síly minimálně s obhájcem titulu Marcem Márquezem.

Nejmladší mistr světa MotoGP závodí v sedle Hondy RC213V, což je hodně silný trumf, který může v mnoha ohledech závody rozhodnout. Jorge Lorenzo má k dispozici Yamahu YZR-M1, kterou se společně s týmem snaží dostat na stejnou úroveň, jakou si drží japonská Honda. Výsledek tohoto snažení může nejen rozhodnout o vítězi letošního ročníku, ale také může ovlivnit Lorenzovo rozhodnutí ohledně další kariéry jezdce MotoGP.
Už s tímto faktem může kalkulovat vedení HRC a Lorenzovi nabídnout materiál potřebný k dosažení jeho cílů. Marc Márquez není proti příchodu Jorge Lorenza, když v jednom z posledních rozhovorů na toto téma uvedl, že je pro něho hlavní ta skutečnost, že on sám je jezdcem tovární stáje Hondy.

Fakt, že je Márquez u Hondy jedničkou by nemusel Jorge Lorenzovi nijak zvlášť vadit, protože už s tím má nějaké zkušenosti. V roce 2008 přišel k Yamaze v pozici nováčka a už po třech letech byl jedničkou továrního týmu on, když hvězda tří ladiček Valentino Rossi odcházel zkusit štěstí k Ducati.
Podle šéfa Honda Racing Corporation Shuhei Nakamota by nebylo zvlášť rozumné jednání s šestadvacetiletým Jorge Lorenzem nezahájit, když už ta možnost tu je a jeho šance na přestup k Hondě stále existuje. „V této chvíli jsme spokojeni s oběma našimi jezdci Danim a Marcem a pokud budou pro, rádi v tom budeme pokračovat,“ uvedl Shuhei Nakamoto. „Stejně tak, pokud bude volný Jorge, přinejmenším si spolu promluvíme.“

Potom, co se začátkem roku objevily spekulace, které spojovaly Jorge Lorenza s italskou Ducati, je cesta rodáka z Mallorky k Hondě mnohem reálnější než k výrobci z Boloně. Spekulace ohledně Ducati Jorge Lorenzo smetl ze stolu, když řekl, že dosud nic nepodepsal a rád by kariéru dokončil s třemi ladičkami, tedy jediným výrobcem, s nímž závodí od první sezony v MotoGP.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist