Honda letos očekává vyrovnaný boj s Yamahou

Dle vedení závodního týmu tovární Hondy není možné v letošním roce očekávat podobný průběh sezony jak tomu bylo loni, když Marc Márquez vyhrál úvodních deset Grand Prix a nakonec si na konto připsal z osmnácti závodů celkem třináct triumfů. Dle Livia Suppa bude tentokrát souboj Hondy a Yamahy mnohem vyrovnanější.

Všichni u japonského výrobce s povděkem ocenili, když Marc Márquez nahradil v týmu Repsol Hondy odchozího Casey Stonera a to tím způsobem, že hned v premiérovém roce 2013 vyhrál titul mistra světa a o rok později titul bez problémů obhájil, když cestou za vítězstvím překonal řadu dlouholetých rekordů.

Podle šéfa týmu Livia Suppa nikdo nečeká, že by letošní sezona měla podobný průběh jak ta loňská. „Nebude snadné něco podobného zopakovat. Dosáhnout deset vítězství z deseti je opravdu mimořádně obtížné,“ uvedl Livio Suppo pro britský Austosport. „Měli jsme štěstí, protože jakmile jsme přišli o Caseyho, okamžitě jsme získali další extra talent jakým je Marc.“
Poté, co loni jezdci Yamahy vyhráli čtyři závody z posledních šesti, je Livio Suppo více méně přesvědčen o tom, že to s Yamahou letos nebudou mít tak snadné, jak to možná vypadalo loni. „Třebaže sezona s Marcem vypadala snadná, úroveň konkurence byla velmi vysoká,“ pokračoval Ital. „Jorge absolvoval perfektní druhou polovinu sezony a stejně tak Valentino odvedl neuvěřitelně dobrou práci. Je nám jasné, že soupeři jsou velmi houževnatí.“

Víc samozřejmě naznačí až první testy, které jsou na programu začátkem února v Malajsii, ale už nyní můžeme vidět, že se schyluje k bitvě gigantů. Honda sice připouští, že nemusí být tak dominantní jak loni, ale jejich touha vyhrát a porazit své soupeře je na stejném bodu jak v případě tří ladiček, u nichž zřejmě všichni tuší tu správnou šanci si to letos rozdat o titul mistra světa.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist