Honda bude testovat "litr" v Jerezu

Po testech litrového motocyklu Honda v Suzuce bude nyní nový motocykl Honda s litrovým motorem zkoušen po závodě v Le Mans na španělském okruhu Jerez de la Frontera a to v sedle s továrním pilotem Dani Pedrosou.

Jak jsme vás už informovali v tomto článku, tak první test nových motocyklů Honda na rok 2012 se uskutečnil na japonském okruhu Suzuka. Ovšem nyní vyšly na povrch některé podrobnosti k tomuto testu: Během dvoudenního testu pršelo, takže se jezdilo všeho všudy dohromady pouze 3 hodiny. "Měli jsme některé "dětské nemoci", jako například výdrž motoru a některé jiné maličkosti", říká HRC viceprezident Shuhei Nakamoto a dodává: "Jelikož je pro jednoho pilota povoleno na sezónu pouze 6 motorů, tak musí být výdrž minimálně 2000 km, ale naše maximum se nyní pohybuje okolo 1000 km. Máme ovšem ještě hodně času vše vylepšit, takže si neděláme žádné starosti". 
Po testovacích jezdcích Akiyoshim, Okadou a Itohem bude nyní motocykl Honda o objemu 1000 ccm testovat po francouzském závodě Grand Prix i Dani Pedrosa a sice na španělském okruhu v Jerezu. Jeho týmový kolega Casey Stoner dostane příležitost v pozdějším termínu, zatímco s Andreou Doviziosem se příliš nepočítá a jeho přetransferování do jiného týmu Hondy (Elf LCR Honda) je po sezóně 2011 zřejmě hotovou věcí. "Nevím ale, jaké pneumatiky budeme na těchto testech používat? Snad tedy ty současné, neboť při jiných, než těch současných pro motocykly o objemu 800 ccm, by se chovala motorka úplně jinak...", zamýšlí se nad problémem následujícího testu Dani Pedrosa.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist