Hofmann bude testovat prototyp Aprilie CRT

Už několik měsíců přemýšlí týmový šéf Jorge Martinez o týmu MotoGP s motocykly, které budou vybaveny motory Aprilia-RSV4. Od středy do pátku se ve Valencii uskuteční první testy tohoto motocyklu v sedle s jezdcem Alexem Hofmannem.

Původně byl plánován první test MotoGP týmu Mapfre od Jorge «Aspara» Martineze se superbikovým testovacím motocyklem Aprilia  RSV4 na minulé úterý a středu na okruh Ricarda Torma. Kamion testovacího týmu Aprilia stál připraven před vjezdem do paddocku, ale k testování nakonec nedošlo.

To se mezitím změnilo a první test je doslova přede dveřmi. Testovací jezdec Alex Hofmann pojede s motocyklem Aprilia RSV4 tento týden od středy do pátku právě na okruhu ve Valencii. Martinezova stáj chce se dvěma těmito motocykly nastoupit jako tým Claiming-Rule. Motory by měly mít větší výkon, než je 220 HP. Závodní ředitel Aprilie Gigi dall’Igna může totiž v MotoGP nasadit motory V4, které byly po loňské sezóně v superbikovém šampionátu zakázány, neboť měly kaskádový-kazetový rozvod.
Aprilia požaduje za kompletní balíček pro jednoho jezdce na sezónu kolem 1,3 milionu Euro.

Tým Mapfre závodil v letošní sezóně se Španělem Héctorem Barberou, který měl k dispozici satelitní motocykl Ducati a jehož leasing byl pro letošek zvýšen touto továrnou na 3 miliony Euro. To byl důvod, proč týmový majitel změnil svůj tým na variantu Claiming-Rule. Další výhody: Velikost nádrže 24 místo 21 litrů a dále 12 místo 6 povolených motorů.

Zatím je jistý jediný jezdec, a sice Alex Hofmann jako testovač. Druhý nebo třetí den ale může jezdit s motocyklem i Aleix Espargaró, ačkoliv ten by dle nejnovějších zpráv měl závodit za tento tým v Moto2: "Ze všech motocyklů Claiming-Rule je Aprilia jistě ten nejvíce důvěryhodný projekt", říkal už v květnu Alex Hofmann.
Skutečnost: Ze všech doposud na trati viděných projektů CRT při testech ve Valencii, tedy počínaje Inmotecem a konče  Gapam-BMW či FTR-Kawasaki, nezanechal doposud ani jeden z nich dojem konkurenceschopnosti.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist