Hodně gumové pravidlo pro Rookie

Díky reglementu pro Rookie nebude Marc Marquez nástupcem Caseyho Stonera v továrním týmu Hondy. Ale mladý Španěl si určitě nemusí dělat kvůli závodnímu materiálu žádné starosti, to si aspoň myslí jak Rossi, tak i Spies.

Paddock MotoGP je jasného názoru, ať už promotér MS Dorna dodrží pravidla "Rookie", nebo nedodrží, tak to nebude žádný velký rozdíl. Aspoň tedy pro Marca Marqueze. Pravidla totiž říkají, že žádný nováček MotoGP nesmí okamžitě po přechodu z jiné kubatury být zařazen do továrního týmu. Kvůli odchodu Caseyho Stonera po skončení této sezóny je jistě současný pilot Moto2 Marquez žhavým kandidátem na uvolněný motocykl australského šampiona, neboť právě on má velmi dobré kontakty k Hondě a k Repsolu.
Dorna chce ale zůstat neoblomná. Protože jedinou výjimku, kterou doposud učinila v případě Suzuki 2010 a angažmá Rookie Alvara Bautisty, se potázala se zlou. Japonská továrna o dva roky později stejně ze šampionátu vystoupila, přestože ji Dorna vyšla hodně vstříc.

Ale zpátky k Marquezovi: mladý Španěl sice nemůže jet v roce 2013 za oficiální tovární tým, ale starosti o dobrý závodní materiál si rozhodně dělat nemusí. Tovární jezdec Ducati Rossi je následujícího názoru: "Udělají to stejně, jako tenkrát u mě v roce 2000. Tehdy jsem měl k dispozici plněhodnotný tovární materiál v mém satelitním týmu".
Ben Spies, nyní jezdící v továrním týmu Yamahy, vše jen potvrzuje: "Když jsem přišel do MotoGP, tak jsem měl v Tech3 dva roky starý materiál. U Marqueze to ale bude úplně jinak, jednoduše dostane tovární materiál v satelitním týmu. Takže to nemá nic společného s pravidly Rookie, nýbrž s tím, co tento Rookie bude mít k dispozici".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist