Hodně dobrý začátek nováčka Espargara

Mladý Španěl Aleix Espargaro sice skoro nespal, jak se nemohl dočkat své první jízdy na motocyklu Ducati kubatury MotoGP, ale při prvním tréninku překvapil všechny.

Aleix Espargaro zastoupil na okruhu Indianapolis Miku Kallio u týmu Pramac-Ducati a hned první den dal o sobě vědět. Jako úplný nováček na motocyklu MotoGP nechal za sebou jak Gabora Talmacsiho s Hondou, tak svého týmového kolegu Niccolu Canepu. Oba dva se museli spokojit s umístěním za tímto nováčkem. 


Zdá se tedy, že Aleix Espargaro je v současné době nejuniverzálnější jezdec, neboť není pro něho problém jezdit v Top 10 ve dvěstěpadesátkách, testovat motocykl Moto2 ve španělském šampionátu a nyní i závodit v královské třídě MotoGP. 

Přitom jeho týmový kolega Canepa byl celý rok 2008 testovací jezdec Ducati a nyní je stabilním pilotem týmu Pramac Ducati. A přesto mu Espargaro nadělil hned na úvod 2,1 sekundy. 

"Poslední noc jsem se minimálně 100x probudil, tak jsem byl nedočkavý, že pojedu motocykl MotoGP", řekl po prvním volném tréninku - na mokru! - Aleix Espargaro a dodal: "Možná, že pro první svezení na Desmodici GP9 by byly suché podmínky lehčí, ale nakonec to vše proběhlo bezproblémově. Zrychlení tohoto motocyklu je ale neuvěřitelné. V dalších trénincích má už být sucho, takže dostanu lepší představu, vyzkoušet si, co vše je s tímto motocyklem možné", dodal 20-ti letý španělský jezdec, který si pro svou premiéru v MotoGP zvolil číslo "44", tedy takové, jaké jezdí jeho mladší bratr Pol ve stopětadvacítkách na továrním motocyklu Derbi (6. v průběžném pořadí MS).

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):



TOPlist