Hlasy z Le Mans (2)

Pokračování ohlasů jezdců MotoGP na víkendovou Grand Prix Francie. Tentokrát zde máme například Checu, Barrose, Jacqua či Hopkinse.

Olivier Jacque (11. místo)
Tento závod byl pro mne zvláštním zážitkem, protože to pro mne byl s Kawasaki první závod na suchu. Dnes jsem se velmi mnoho naučil, doufám, že to využiji v budoucnu, když dostanu v MotoGP opět příležitost. Zpočátku závodu jsem udělal několik chyb při brždění, také jsem měl problémy ve druhé šikaně, kde jsem se dostal až do bezpečnostní zóny. Později v závodě jsem našel dobrý rytmus a jezdil stále rychleji a rychleji. Jsem velmi šťastný, že jsem takto skončil. Poté, co mne Bayliss předjel, jsem se ho pokoušel zachytit, ale nedokázal jsem se mu přiblížit.
Ruben Xaus (12. místo)
Zpočátku jsem jen velmi těžce hledal závodní rychlost, protože jsem v úvodních kolech nejel tak, jak jsem chtěl. Měl jsem před sebou Baylisse, Jacqua a Kennyho. Nebylo obtížné předjet Robertse. Pak se ale do má cesty postavil "Backmarker" (jezdec o kolo zpět) a já ztratil kontakt s Baylissem a Jacquem. Po patnácti kolech jsem se cítil pohodlně a dokázal jsem i snížit čas z vysokých 1:36 na nízkých 1:36. Dnes jsem viděl hodně pozitivních věcí, doufám, že zítra při testování učiním více pokroku.
Jürgen Van Den Goorbergh (14. místo)
Během posledních dvou tréninků jsem dokončil všechnu práci, kterou jsem plánoval, proto jsem před závodem neměl jasný názor o tom, kterou pneumatiku použít. Přesto musím říci, že pneumatika, kterou jsem nakonec použil, byla ohromná, umožnila mi získávat důvěru kolo za kolem. Toto byl pro mne teprve druhý závod MotoGP a pokud uvážím všechny podmínky, musím říci, že jsem spokojený s výsledky, které jsem získal. Měl jsem do závodu dobrý start a dojel jsem Baylisse. Myslel jsem, že ho předjedu, ale v rozhodujícím okamžiku jsem udělal malou chybu, která mě stála několik pozic. Po této zkušenosti jsem se rozhodl neriskovat, abych nezahodil všechno práci, kterou jsme zde odvedli. V závodě jsem pokračoval s myšlenkami na můj jezdecký styl, chtěl jsem se soustředit na změny, které jsou nutné k jízdě na takto výkonném motocyklu. Jsem si jist, že pokud by mi opět pomohly povětrnostní podmínky, mohl být můj výkon mnohem, mnohem lepší. Jsem v každém případě velmi šťastný a chtěl bych poděkovat týmu Konica Minolta Honda, který si mě vybral pro tyto dvě Grand Prix s nadějí, že jím vrátím víru, kterou do mne vložili.
Roberto Rolfo (15. místo)
Byl to opravdu nešťastný závod. Jsem zklamaný, protože jsem měl dobrý start a v první zatáčce jsem byl uprostřed skupiny. Bohužel jsem se nacházel v místě, kde došlo ke kontaktu mezi Checou a Biaggim. Checa havaroval a já ve snaze se mu vyhnou upadl také. Po mém návratu na dráhu jsem neměl žádný kontakt s ostatními, jen jsem věděl, že jezdím 20 sekund za nimi. Pokusil jsem se sice o dojetí, ale nakonec jsem se pouze soustředil na dokončení závodu. Poté co mě trochu opustila zlost, tak byla druhá polovina závodu lepší.
John Hopkins (16. místo)
Jsem absolutně zničený. Celý víkend jsem dobře pracoval a i dobře se kvalifikoval. Opravdu jsem cítil, že můžu dosáhnout dobrého výsledku. Dokonce i na rezervním motocyklu, který nepracoval stejně jako můj hlavní stroj, jsem byl schopný jezdit celkem rychle, ale neměl jsem před sebou jiné jezdce, podle kterých bych se orientoval. Jsem si jistý, že kdybych jezdil s rychlejšími jezdci, mohla být má rychlost ještě větší. Nemám tušení co se stalo s mým motocyklem během zahřívacího kola. Cítím s mým týmem, který během víkendu velmi tvrdě pracoval. Nyní potřebuji na vše zapomenout a jet na další závod.
Carlos Checa (havaroval v prvním kole)
Max vybočil ze stopy aby se někomu vyhnul a já již nedokázal zabrzdit, protože jsem již byl nakloněný k průjezdu zatáčkou. Někdy závodění takovéto bývá, ale není snadné přijmout takovouto smůlu, zvláště, když jsem měl zde šanci na dobrý výsledek. Motocykl nyní dobře pracuje, je stále lepší. Já také dělám vše, abych získával dobré výsledky. Nemohu mít takovou smůlu navždy, již se těším na Mugello.
Alex Barros (havaroval)
Jsem opravdu zklamaný. Nečekal jsem, že dnes takto skončím. Trochu jsem na to tlačil, protože jsem se pokoušel dojet Maxe a Melandriho, ale to byla těžká práce. Dal jsem do toho vše a ztratil přitom zadek motocyklu. Nedalo se to ovládat, hodně jsem se narazil, ale jsem OK. Byl to tvrdý pád, ale mohl být ještě horší. Je škoda, že odtud nevezu žádné body, ale poslední věc v mé mysli není Mistrovství světa. Chci se vyléčit a přemýšlet o dalším závodě. Chci se vrátit na vítěznou cestu. Mám Mugello rád, již jsem tam v minulosti zvítězil, můj cíl je proto stejný.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist