Hlasy po Grand Prix Japonska (1)

Tradiční ohlednutí za tím, co pronesli jezdci třídy MotoGP po závodě Mistrovství světa, v první části si můžete přečíst hlasy první sedmičky v cíli.

Loris Capirossi (1. místo)
Dnešní vítězství je velké, ale nebylo to pouze o dnešním dnu. Dobré to bylo pro tým Ducati Marlboro a pro Bridgestone od pátku až do soboty. Bridgestone zde v Motegi odvedl velkou práci, pneumatiky pracovaly dobře. V tréninku jsem najezdil mnoho stabilně rychlých kol. V závodě jsem měl dobrý rytmus, ale když jsem se pokusil předjet, dostal jsem se mimo ideální stopu. Když jsem se nakonec dostal do vedení, věděl jsem, že jsem rychlejší než Max a tak jsem věděl, že to je můj závod. Vítězství pro Ducati a Bridgestone zde v Japonsku je velké.
Max Biaggi (2. místo)
Závod byl velmi těžký a já jsem nakonec s jeho výsledkem spokojený. Michelin odvedl velkou práci na pneumatikách, okrajová přilnavost byla neuvěřitelná. Když jsem přidal plyn, měl jsem neuvěřitelný výkon. Můj tým odvedl vynikající práci a dokonce, i když jsem nevyhrál, tak jsem se zlepšil v šampionátu. Je dobré být nejlepším jezdcem v cíli na pneumatikách Michelin a také být nejlepším jezdcem na Hondě. Jsem si jistý, že se mohu v Malajsii Bridgestonu pomstít. Oni odvedli dobrou práci a skvěle jezdil i Loris. Blahopřeji jim. Myslím si, že to pro fanoušky byla dobrá bitva.
Makoto Tamada (3. místo)
Je to největší výsledek této sezóny, ale cítím, že mohu dosáhnout ještě na víc. Jezdím zatím na sedmdesát procent, doufám, že se mohu brzy ještě zlepšit. Nakonec jsem se mohl poprvé ukázat s čepicí Michelin, je to s francouzskými pneumatikami mé první pódium. Během závodu jsem měl nějaké problémy s přilnavostí, které mi nedovolily jezdit rychleji. Smažil jsem se, ale když jsem uviděl Melandriho s Rossim, rozhodl jsem se neriskovat. Marco riskoval, že vjížděl oproti svým jiným kolům, dost na okraj dráhy. Proto jsem se rozhodl neriskovat a nezapojovat se do těchto kontaktních soubojů. Nakonec si myslím, že jsem zvolil správně. Když jezdili přede mnou, viděl jsem, že Rossi jezdí opravdu rychle, ale poznal jsem, že nejel bezpečně jako obvykle. Jsem se svým výsledkem spokojený, zvláště kvůli generálnímu sponzoru Konica Minolta, který nám v letošním roce nikdy nepřestal věřit. Doufám, že toto představení mohu zopakovat i za sedm dnů.
Carlos Checa (4. místo)
Nejdůležitější je, že jsem zde zaznamenal slušný pokrok. Zde i v Brně jsem měl několik problémů, ale během tohoto víkendu se vše hodně zlepšilo. Věděl jsem, že pneumatiky mají mnoho potenciálu, ale stále jsem nebyl schopný tento potenciál využít, až zde jsem se dostal vpřed. Spíš než z výsledku jsem spokojený se svým výkonem. Musím své komplimenty složit Lorisovi, který společně s pneumatikami byl dnes ještě lepší. Děkuji proto Bridgestonu za jejich skvělou práci.
John Hopkins (5. místo)
Nakonec jsem skončil mezi nejlepší pěticí, o což jsem se pokoušel ve své celé dosavadní kariéře MotoGP. Opravdu si věřím a vždy jsem věřil, že když se zlepší materiál, výsledky se dostaví. Přesně toto se stalo. Suzuki připravilo pro tento závod několik vylepšení, fantastické zde byly i pneumatiky. Měl jsem během závodu několik problémů s přední pneumatikou, ale to bylo vzhledem k vysokým teplotám nevyhnutelné. Jednotlivé časy sice již nebyly tak dobré, ale v tomto teple to nešlo lépe. Když jsem se dostal do první zatáčky, jen jsem si stále říkal, aby do mne nikdo nevrazil. Obrovsky jsem si proto ulevil a již se pouze s chladnou hlavou soustředil na dokončení mezi nejlepší pěticí. Bylo to pro mne moc důležité, protože nejprve musí přijít dokončení mezi prvními pěti, pak pódium a nakonec vítězství!
Colin Edwards (6. místo)
Měl jsem tentokrát dobrý start a tak začátek závodu nebyl špatný. Dostal jsem se přes Kennyho Robertse, ale měl jsem problém s předním kolem, v sedmé zatáčce jsem byl totiž velmi dlouhý. Bylo to divné, protože kromě mého pátečního pádu fungoval předek celý víkend velmi dobře. V závodě jsem měl s předkem v několika zatáčkách problém a ztratil jsem tím svou důvěru. Zbytek závodu byl pro mne pouze přežitím. Dostal jsem se přes Kennyho opět, ale podmínky byly v neděli teplejší a tak mé pneumatiky, včetně nastavení, trpěly. Byl to velký boj. Nyní přicházejí závody na okruzích, které mám rád, doufám, že vše bude lepší a já učiním nějaký pokrok. Přinejmenším si odtud mohu odnést dobrou věc v tom, že jsem postoupil na třetí místo v celkovém hodnocení šampionátu.
Nicky Hayden (7. místo)
Nikdy to zde nebylo dobré, již od mého vystoupení z letadla. Celý víkend to vypadalo, jako kdybych byl všude dost pozadu. Opravdu se zde nikdy nic nepodařilo. V závodě jsem absolvoval dobrý souboj s několika chlapci, postupoval jsem kupředu. Pak jsem narazil na Barrose a i s ním několikrát bojoval. Bohužel jsem byl na konci rovinky dlouhý a ztratil jsem několik pozic. Dokázal jsem se opět dostat trochu dopředu a jet pro solidní body. Cítím, že jsem zde zklamal své chlapce, není mi proto dobře. Chci se jen ujistit, že se do toho zase v Sepangu rychle dostanu a opět půjde vše dobře.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist