Hlasy MotoGP z Mugela (3)

A jsme zde s další skupinou jezdeckých ohlasů na Grand Prix Itálie třídy MotoGP.

Ducati Marlboro
Loris Capirossi (2. místo)
Můj start byl hrozný. Měl jsem tvrdé pneumatiky, a tak jsem jel v prvních kolech trochu klidněji. Nebylo to však snadné, protože všichni dnes jezdili hodně rychle. Bitva s Valentinem a Nickym byla ohromná, mnohokrát jsme se předjeli, ale vždy korektně a bezpečně. Bojovat s Valentinem je vždy zábavné. Takovéto závody mě baví, dokonce i když nevyhraji. Zvítězit v Mugellu je to nejlepší co může být, ale dnes jsem šťastný i z druhého místa. Během tohoto víkendu odvedl skvělou práci každý člověk v týmu, tak proto jim všem děkuji. Pneumatiky Bridgestone jsou také stále lepší a lepší, nyní jsme na dobré úrovni, doufám, že můžeme pokračovat ještě v dalším zlepšování. Sezóna začala dobře a stále se mi daří, chci takovéto výsledky častěji zopakovat.
Sete Gibernau (5. místo)
Závod mě hodně bavil, už dlouho toto nepamatuji, naposledy, když jsem vyhrál. Několik kol jsem vedl, bylo to hezké, dobře jsem si zabojoval, a tak to bylo perfektní. Tým i Bridgestone odvedl dobrou práci, dali mi skutečně dobrý motocykl i pneumatiky. Motocykl sice na cílové rovince trochu vibroval, přesto patří mému týmu velký dík. Když jsem začal mít problém s mou botou, bylo těžké se adaptovat na jiný styl. Trvalo mi to dvě kola. To co se stalo je škoda, ale i to je závodění [Sete si prodřel botu a do cíle přijel se zkrvaveným malíčkem na noze]. Začíná mě závodění opět bavit, již rozumím tomu, jak dostat z Ducati to nejlepší.
Repsol Honda
Nicky Hayden (3. místo)
Byla to dobrá bitva, každý dnes dychtil po skalpu druhého. Již jsem měl takovýchto bitev několik, vždy tak o sedmé místo, ale pokud to je bitva o vítězství, je to ohromné. Všichni se usilovně snažili, bylo to šílené. Jednou mě předjel Melandri hodně rychle, i já jel do té zatáčky rychleji než jindy během tohoto víkendu. Bylo to již pro oba na hranici stojů. S takovou atmosférou, jaká zde panovala a s tolika fanoušky, kteří zde byli, to jsou dny, na které se opravdu těšíte.
Daniel Pedrosa (4. místo)
Dnes to pro mě byl opravdu dobrý závod. Jsem s tímto výsledkem spokojený, protože tento okruh je pro jízdu hodně únavný. Očekával jsem, že na vedoucí jezdce ztratím více času. Jsem šťastný, protože být během prvního závodu v MotoGP na okruhu Mugellu pouhé dvě sekundy za vítězem, je pro mne perfektní výsledek. Během závodu jsem měl několik problémů s nastavením stroje, zvláště v posledních deseti kolech, ale nebylo to vážné a není to nic, co by se nedalo opravit.
Team Roberts
Kenny Roberts jr. (8. místo)
Toto bylo poprvé, kdy jsem cítil, že motocykl dělá to co chci. Již dříve jsme udělali na motocyklu změny, ale nedosáhli jsme výsledky, které jsme chtěli. V Číně jsme si sedli s techniky Hondy a dostali jsme několik návrhů. Společně s vlastními teoriemi jsme postavili podvozek, na kterém jsem nyní jel.
LCR Honda
Casey Stoner (havaroval)
Trochu mě bolí krk, ale není tam žádný vážný problém. Bohužel jsem udělal malou chybu. Byl jsem frustrovaný z Melandriho, který mě držel za svým strojem. On jezdil velmi tvrdě na brzdách. I tak si z Mugella odvážím několik kladných poznatků, především to, že jsem zde byl konkurenceschopný.
Rizla Suzuki MotoGP
John Hopkins (10. místo)
Neměl jsem dobrý start, neodjel jsem tak dobře, jako to umím jindy. První kolo bylo opravdu hrozné, nejel jsem tam, kde jsem chtěl, musel jsem se prodírat kupředu. Pokusil jsem se dostat k vedoucí skupině, ale zapletl jsem se v té druhé. Bojoval jsem s nimi celý závod a až na konci se mi podařilo překonat Shinyu a získat desáté místo. Nemohu říci, že jsem se závodem spokojený, ale příliš zklamaný také nejsem. Mugello je pro nás těžký okruh. Nyní je před námi Barcelona, která pro nás znamená naději. Předsezónní testy tam vyšly dobře. Těším se na zbytek sezóny, doufám v nějaké dobré výsledky.
Chris Vermeulen (14. místo)
Bylo to mé první Mugello a opravdu jsem si ho užíval. Je zde mnoho fanoušků a ohromná atmosféra. Nedosáhl jsem výsledek, který bych si přál, ale byl to velmi tvrdý závod. Neměl jsem nejlepší start a do první zatáčky jsem nenajel dobře. Nakonec se mi podařilo několik soupeřů předjet a jezdit rovnocenné časy jako skupina přede mnou. Alespoň jsem získal několik bodů. Nyní je zde Barcelona, okruh, který již znám. Tak se jistě pokusím vylepšit dnešní pozici.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist