Hlasy jezdců MotoGP po Le Mans (3)

Dokončení jezdeckých ohlasů na závod MotoGP ve francouzském Le Mans.

James Ellison (14. místo)
Závod nebyl moc špatný. Jsem rád, když vidím své časy, které se přibližují k časům Carlose. Tento víkend jsme udělali opravdu pozitivní krok vpřed. Způsob, jakým se závod vyvíjel, byl pro mne podporou. Musím se však i nadále zlepšovat, musím své časy udržet v závodě déle stabilní. Těším se na dvoudenní testování, které zde proběhne v pondělí a úterý. Myslím si, že zde můžeme udělat velké zlepšení. Doufám, že bude suché počasí, protože potřebujeme vyzkoušet mnoho věcí.
John Hopkins (15. místo)
Měl jsem malý problém se spojkou. Nebylo to od startu závodu a kdybych jezdil pomaleji, myslím si, že by bylo vše v pořádku. Abych dohnal ztrátu ve zrychlení, musel jsem tvrději brzdit. Zdvihal se mi u toho zadek motocyklu. Nakonec to nevydrželo přední kolo a já havaroval. Ukázal jsem ovšem, že stroj Rizla Suzuki se lepší, stejně jako pneumatiky Bridgestone. Ukázal jsem, že můžu jezdit mezi nejlepšími. Je pouze otázkou času, kdy přijde první pódium. Buďte si jistí, že mě to do dalšího závodu velmi motivuje.
Jose Luis Cardoso (nedokončil závod)
Měl jsem dobrý start. V prvním kole jsem byl dvanáctý. Bohužel po několika kolech jsem musel zajet do boxu k výměně poškozené pneumatiky. Vrátil jsem se do závodu shromáždit alespoň nějaké data. Moje časy se ihned zlepšily. Nedokončil jsem závod, protože jsem měl velkou ztrátu a začali mne dojíždět rychlejší jezdci. Nechtěl jsem ovlivnit závod, a tak jsem raději skončil.
Valentino Rossi (nedokončil závod)
Tým odvedl na novém povozku ohromnou práci a já byl opravdu spokojený se svou rychlostí v závodě. Mrzí mne proto, že jsem nemohl dokončit závod. Jsem hodně zklamaný. Vše pracovalo opravdu dobře, motocykl i pneumatiky byly perfektní, ale pak utichl motor. Zastavení motocyklu tímto způsobem se mi v kariéře stalo pouze velmi málo, dokonce nikdy se to nestalo se čtyřtaktem. To co se tedy dnes stalo, je typické pro mé štěstí, které právě nyní postrádám. Ve všech prvních závodech této sezóny bylo něco špatně, nehledě na Qatar, postavilo mě to do obtížné situace v šampionátu. Vím, že šampionát se stal pro mne velkou výzvou, zatím jsem ještě neřekl poslední slovo! Musím se nyní dívat na závod za závodem, asi nepřemýšlet o mistrovství a soustředit se na vítězství v co nejvíce závodech to bude možné.
Kenny Roberts jr. (nedokončil závod)
Opravdu nevím co se stalo. Motocykl začal selhávat již během zahřívacího kola, potom začal motor totálně vynechávat. Až do doby, kdy ho rozebereme, nemůžeme vědět, co se přihodilo. Tlak paliva na vstupu do motoru kolísal, ale dokud motor nerozebereme, opravdu nevím co říci o příčině zastavení.
Randy de Puniet (nedokončil závod)
Tisková zpráva týmu Kawasaki Racing neobsahovala vyjádření de Punieta k nedělnímu závodu, pouze konstatovala, že po otřesu mozku si Randy z havárie nic nepamatuje.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist