Hlasy jezdců MotoGP po Austrálii (2)

Dokončení tradičního ohlédnutí jezdců MotoGP za posledním závodem Grand Prix.

Chris Vermeulen (11. místo)
Závod byl dobrý, nic víc z tohoto pohledu nedokážu říci. Chtěl jsem se dostat mezi nejlepší desítku, ale po startu jsem byl uprostřed balíku jezdců a tak jsem jel první kolo opatrně. Pak jsem zrychlil. Cítil jsem se dobře a dokázal jsem předjet Jacqua, Xause a Hopkinse. To jsou všechno jezdci, kteří mají zkušenosti a tak jsem předtím, než jsem je předjel, jezdil za nimi a zkoumal je, zvláště pak Johna. Hodně jsem se od nich dozvěděl. Byl to dlouhý závod a posledních pět kol rozhodovalo. Pneumatiky jsem měl již hodně opotřebované, plánoval jsem dojet Nakana, ale nepovedlo se to. Byla to má chyba, protože jsem zpočátku příliš opotřeboval pneumatiky a tak se dostal v posledním kole přes mě Hopkins. Je to má nezkušenost, ale je to i lekce pro další závod. Pracuji s obrovsky zkušeným týmem, který mě rychle učí.
Ruben Xaus (12. místo)
V prvních pěti kolech jsem měl hodně problémů, protože motocykl šel velmi těžce ovládat. Nemohl jsem nalézt správnou stopu v zatáčkách, které jsem projížděl zeširoka, ale měl jsem problém také při výjezdech ze zatáček. Prvních pět kol jsem hodně ztratil a přišel jsem tak o kontakt se skupinou přede mnou. Postupně jsem se snažil získat zpět ztracené sekundy. V závodě však musíte jezdit rychle od prvního kola do posledního. Na konci jsem měl již dost dobrou rychlost a mohl jsem tak získat několik bodů.
Roberto Rolfo (13. místo)
Byl to jeden z nejtěžších víkendů v této sezóně, protože jsme měli nějaké problémy s nastavením motocyklu. V prvním volném tréninku šlo vše dobře, pak jsem se vždy také zlepšil, ale do závodu se nám nepodařilo připravit stroj tak, abych jezdil ještě o sekundu rychleji. Největší problém byl s ovladatelností motocyklu na začátku závodu, kdy jsem měl ještě plnou palivovou nádrž. Nemohl jsem jezdit v zatáčkách jak jsem chtěl. Soustředil jsem se na rytmus ostatních jezdců, kteří jeli přede mnou, ale nebylo to snadné. Pak se začala opotřebovávat zadní pneumatika, podařilo se mi to nějak ovládat, ale nejezdil jsem dostatečně rychle. Doufám, že v Turecku bude teplejší počasí.
James Ellison (14. místo)
[Tým Blata WCM tradičně nevydal oficiální vyjádření svých jezdců k závodu.]
Franco Battaini (15. místo)
[Tým Blata WCM tradičně nevydal oficiální vyjádření svých jezdců k závodu.]
Olivire Jacque (16. místo)
Cítím se velmi špatně. Jediná útěch je, že jsem opět dokončil závod a tím získal lepší pocit na ZX-RR. Celý víkend jsem měl problém se stabilitou stroje při brzdění, motocykl byl velmi citlivý. Dvakrát jsem jel ve vlásence rovně a tak jsem si nechal vyměnit pneumatiku. Pak se mi podařilo předjet Vermeulena i Hopkinse, motocykl byl rychlý. Je to škoda, chtěl jsem bojovat o lepší výsledek než je tento.
Max Biaggi (nedokončil závod - havaroval)
Velmi těžce se vysvětluje mé zklamání. Prosedět po havárii v boxech nečinně závod tak brzo a vše sledovat pouze v televizi, je velmi těžké, zvláště pak, když vím, že jsem mohl bojovat s nejrychlejšími jezdci. Dnes ráno vypadal motocykl mnohem lépe, bylo dobré jezdit s Nickym, oba jsme jeli rychle. V závodě jsem ve čtvrté zatáčce ztratil zadek motocyklu. V jednu chvíli jsem brzdil do zatáčky, ve druhou se pak již motocykl klouzal po boku. To je vše co mohu říci. Jsem opravdu smutný ze zklamání.
Alex Barros (nedokončil závod - havaroval)
I když jsem dostal léky proti bolesti, stejně mne nyní vše bolí. Jelo se mi dobře, držel jsem svůj rytmus. Nejel jsem nijak tvrdě, ale najednou jsem ztratil kontrolu nad předním kolem. Vše by dopadlo dobře, kdybych se pouze sklouznul do trávy, ale jakmile jsem se dostal do štěrku, který rychle snížil mou rychlost, vyletěl jsem do vzduchu. Každopádně musím nyní odpočívat, rozhodnutí co dělat dál nechám až do Turecka.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist