Hiro Aoyama pojede MotoGP na Hondě!

Lídr dvěstěpadesátek, japonský jezdec Hiroshi Aoyama, pojede v roce 2010 královskou kubaturu MotoGP a to v novém týmu u Daniela Eppa.

Před touto sezónou zřejmě nikdo nepočítal s tím, že počínaje třetím závodem a ještě čtyři podniky před koncem sezóny bude lídrem dvěstěpadesátek jezdec na Hondě. Japonský pilot Hiroshi Aoyama si nemůže dovolit v tréninku pád, nemá totiž z finančních důvodů žádnou náhradní motorku. 

"Jsem smutný, že končí kubatura 250! Celou svou kariéru jsem jezdil na dvoutaktech, na nich jsem vyrostl", říká 27-letý pilot stáje Scot-Honda. 

"Vloni při finále ve Valencii jsem byl bez motorky. Naštěstí mě vzala Honda po 3 letech u KTM zase nazpět. Před sezónou 2009 jsem si říkal, Top-five na konci roku by bylo dobré a já bych byl šťastný.", říký rodák z Chiby, který vede šampionát s náskokem 13 bodů na továrního jezdce Aprilie, Alvara Bautistu. 

To že Honda vzala Hiro Aoyamu zase nazpět, překvapilo nejvíce právě jeho: "Normálně nevezme Honda nazpět žádného jezdce, který od ní odešel, natož pak Japonce!", říká jezdec týmu Scot Honda a dodává: "U mě udělali výjimku, tedy naštěstí". 

Od tohoto víkendu pojede Hiro po delší době opět proti svému bratrovi Shuheiovi: "Už se na to moc těším! Snad mě neporazí...Normálně jsem totiž o něco rychlejší", směje se starší z obou bratrů. 

Aoyama dobře ví, že ho v Estorilu nečeká vůbec lehký závod: "Bautista zde vyhrál oba dva poslední roky. A ty dlouhé rovinky nejsou pro nás vůbec výhodou, ba naopak. Já budu mít zase výhodu na mnoha tvrdých dobržďovacích úsecích. A taky si přeji, aby nebyla moc vysoká teplota, náš chladicí systém není moc dobrý a motor tak ztrácí výkonnost". 

V příštím roce přestoupí Hiro Aoyama do královské kubatury MotoGP, kde dostane za své letošní úspěchy k dispozici motocykl Honda RC212V. Ačkoliv se dlouho zdálo, že pojede druhou Hondu v týmu LCR jako stájový kolega Randy de Puineta, tak dnes bylo v Estorilu potvrzeno, že to bude v úplně novém týmu Daniela Eppa. "Hledal jsem sponzory po celé Evropě a jsem rád, že dnes mohu potvrdit spolupráci mezi HRC a mým novým týmem", řekl švýcarský šéf týmu Daniel Epp a řekl že Honda dnes potvrdila dvě motorky RC212V, které pojede v roce 2010 Hiro Aoyama.  

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist