Hiro Aoyama míří do MotoGP

Překvapivě vedoucí jezdec šampionátu dvěstěpadesátek, japonský samuraj Hiroshi Aoyama, také míří do MotoGP.

Šéf týmu LCR Honda Lucio Cecchinello potvrdil, že prioritou pro něho a celý tým zústává královská kubatura MotoGP. Z tohoto důvodu také pozměnil původní plány a "odepsal" tak novou třídu Moto2. 


Smlouva s dosavadním jezdcem Randy de Puinetem je pouze otázka některých maličkostí a nic ji tedy nestojí v cestě. 

Ovšem šéf týmu má od HRC a od Dorny příslíbenou podporu v otázce angažovanosti ještě druhého pilota do MotoGP. Dorna bude pochopitelně velmi ráda mít na roštu o jednoho jezdce víc a HRC tím chce vyjádřit své poděkování dosavadnímu lídru šampionátu dvěstěpadesátek Hiroshi Aoyamovi. 


Po mistru světa Marcu Simoncellim (Gresini Honda), druhému v průběžném pořadí této lubatury 2009 Alvaro Bautistovi (Rizla Suzuki) a vítězi z Kataru a Misana Hectoru Barberovi (Aspar Ducati) tak míří do MotoGP i starší z bratrů Aoyamových, který je s motocyklem Honda stáje Scot Racing největším a nejpříjemnějším překvapením kubatury, kde normálně dominují motocykly Piaggio Group. 

Nesmíme ale zapomenout - v souvislosti s jeho osobou - zmínit se i o tom, že zájem o 8-násobného vítěze závodů Grand Prix třídy 250 ccm Aoyamu má i stáj Monster Tech3 Yamaha (tedy pochopitelně pouze v případě, kdyby nepřišel Ben Spies) a také stáj Pramac Ducati.


Samotný Hiroshi Aoyama (26 podiových umístění, 7x Pole position a 10x nejrychlejší kolo kolo závodu) nijak nezastírá, že by po 6 sezónách ve dvěstěpadesátkách - přičemž debutoval na "wild card" už v Motegi 2000  8. místem - se rád dostal do královské třídy, ale zároveň nevylučuje jinou možnost: "Nová třída Moto2 bude jistě zajímavá a možná bych mohl jet v jednom týmu s bratrem Shuheiem (letos sice bez angažmá, ale na wild card šestý v Motegi)"!, říká jezdec, který právě v Misanu absolvoval svůj 100-tý závod Grand Prix.




Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist