Hernandez pojede MotoGP

Kolumbijský jezdec Yonny Hernandez se rozhodl pokračovat ve svém projektu závodění v MotoGP s týmem Avintia a s motocyklem FTR/Kawasaki.

Kolumbijský jezdec Yonny Hernandez potvrdil v místních novinách svou účast v letošním šampionátu královské kubatury v týmu Avintia s motocyklem CRT FTR/Kawasaki. Původně uvažoval tento sympatický jezdec, že se kvůli nedostatku peněz - chybělo mu 250 000 Euro - šampionátu vůbec nezúčastní.

Jezdec ale už dal i s pomocí svých fanoušků určité peníze dohromady: "Podařilo se mně shromáždit skoro polovinu peněz, tedy 200 milionů (jedná se o kolumbijské pesos, což odpovídá asi 115 tisícům dolarů)", řekl pilot do místních novin a vysvětlil: "Pomocí těchto finančních prostředků se nyní mohu připojit k nejvyšší lize. Zbytek zaplatím ve dvou splátkách. Budu se snažit trénovat v Jerezu a ve Valencii v příštích několika dnech, a těším se na závodění pro mou zemi ".
Hernandez, který dorazí do Madridu dnes, tak bude prvním kolumbijským jezdec královské motocyklové kubatury a po těchto privátních testech na španělských okruzích se zúčastní druhého oficiálního testování IRTA v Sepangu od 28. února do 1. března.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist