Hernandez chce v příštím roce GP15

Kolumbijský motocyklový závodník Yonny Hernandez je členem satelitní skupiny Ducati Pramac Racing a v letošním roce závodí v sedle prototypu Desmosedici GP13. Jak jeho týmový kolega Andrea Iannone, tak oba jezdci tovární stáje italského výrobce, jedou v sedlech motocyklů GP14 a Hernandez věří, že si nový stroj v příštím roce zaslouží.

Po devíti kolech sezony má Yonny Hernandez na svém kontě sedmadvacet bodů, což znamená průběžnou šestnáctou příčku. Jeho nejlepším výkonem v závodu bylo desáté místo v italské Grand Prix a co se týče kvalifikačního výkonu, tak to byl nejlepší v Barceloně, kde startoval devátý.

S motocyklem specifikace 2013 je sice Kolumbijec průběžně šestnáctý, ale na továrního jezdce Ducati Cala Crutchlowa ztrácí jen jeden jediný bod, stejně je na tom vůči Hiroshi Aoyamovi na produkční Hondě RCV1000R a na dvanáctého v pořadí Scotta Reddinga mu chybí jen šest bodů.
„Myslím, že tato sezona je pozitivní, protože pokaždé bojuji o pozice v první desítce a stejně tak o body do šampionátu,“  řekl Yonny Hernandez.„Poslední dva závody byly hodně náročné, ale pro mě skutečně velmi dobrá příležitost zůstat s Pramac Ducati nahoře.“

K možnosti jet v příštím roce verzi Desmosedici GP15, Yonny Hernandez prozradil: „V příštím roce bych chtěl motocykl ve specifikaci 2015. Ale nevím. Jednal jsem ohledně smlouvy pro příští rok a v této chvíli bych opravu rád jel s 2015 … . Vím, že s lepší Ducati můžu být víc vpředu než jsem teď.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist