Héctor Barberá vidí prostor pro zlepšení

Piloti CR Hiroshi Aoyama a Héctor Barberá jsou s vývojem nové elektroniky a se šasím spokojeni a vidí možnost dalšího zlepšení při dalších testech v Sepangu.

Oba dva piloti týmu Avintia-Blusens Hiroshi Aoyama a Héctor Barberá se při testování v Sepangu zaměřili především na základní nastavení elektroniky a také podvozku svého motocyklu CR. Kromě toho vyzkoušeli i nové měkké zadní pneumatiky speciálně dodané a vyrobené pro biky CR. 
Ačkoliv Héctor Barberá ještě vidí prostor pro další zlepšování, tak je s dosavadním vývojem spokojený: "Jsem sice spokojený, ale máme před sebou ještě hodně práce. Nová elektronika sice fungovala opravdu dobře, ale my ještě nejsme schopni celý její potencionál využít. Při příštím testu musíme tento problém ještě vyřešit. Máme vibrace při vjezdu do zatáček a řešení tohoto problému jsme museli věnovat hodně času. Nové šasí, které nyní máme k dispozici, by nám v tomto problému mělo pomoci. Byl to po dlouhé době první test a můj první dojem je velmi pozitivní. Tým pracoval perfektně, ale my máme ještě potenciál, jak vše zlepšit", popsal první test ze svého pohledu 26-letý Španěl.
Barberův japonský kolega Hiroshi Aoyama vidí velké pokroky při řešení vibrací na motocyklu FTR: "Byl to velmi úspěšný test. První dva dny jsme se věnovali nové elektronice. Zbývající čas jsme vyvíjeli šasí a pérování. Podařilo se nám jít správným směrem, neboť problém s vibracemi jsme vyřešili. Poznatky uplatníme při dalším testu na stejné trati. Musíme sice dále pracovat na elektronice, přičemž ale začneme se šasím a s pérováním. Moje zlomené zápěstí mě sice trochu omezovalo, ale při příštím testu by to mělo být lepší", říká mistr světa dvěstěpadesátek z roku 2009 Hiro Aoyama.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist