Hayden: Stoner má neuvěřitelný talent

Nicky Hayden je přesvědčen, že Casey Stoner by byl na každém motocyklu velmi rychlý a jen jeho obrovský talent může za to, že je na Ducati tak vynikající.

S Caseym Stonerem nemá Nicky Hayden rozhodně pomalého týmového kolegu, což Američan dobře ví. A tento Australan měl zatím své dosavadní týmové kolegy jasně "pod kontrolou", tedy i v roce 2009 ex-mistra světa Haydena. Abychom ale byli spravedliví, tak se amrický jezdec během sezóny krůček po krůčku posouval dopředu a dokazoval tak, že tento motocykl není dělaný na míru pouze pro jednoho jezdce. 

"Ti oba se k sobě neuvěřitelně společně hodí. Casey ví přesně, kde je limit tohoto motocyklu a navíc jeho nejsilnější zbraní je, že se velmi rychle dokáže vždy na motocyklu aklimatizovat a být hned rychlý, to přesně odpovídá této motorce", říká Hayden.



Stoner je ale také obrovský talent, říká Hayden a dodává: "Myslím si, že je v tom ještě něco víc, než že Ducati pasuje přímo ke Stonerovi. Casey by byl na každém motocyklu také velmi rychlý. Jistě tato Ducati je trochu zvláštní, to nemohu popřít. Ale její limit je postaven hodně vysoko a on ho prostě hned najde! Jiní už také dokázali, že tento motocykl je hodně silný, ale Stoner to dokáže každý závodní víkend. A to ho staví do jeho zvláštní pozice".


Stoner sám se musel minulý rok především starat o své zdraví a jak řekl minulý týden na Wrooomu, nyní mu je opravdu dobře: "Sezónu jsme dokončili velmi dobře, tedy bez problémů. A tak jsem v době dovolené nemusel kurýrovat žádné zranění a nepodstupovat žádnou operaci. Mohl jsem prostě dělat to, co jsem chtěl. A to je pro mě hrozný rozdíl a tak se nyní cítím hodně dobře a plný čerstvých sil. Tak silný jsem za poslední tři roky nebyl, neboť jsem i hodně trénoval", doplňuje velký favorit na titul letošního mistra světa Casey Stoner. 

 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (8x):



TOPlist