Hayden chce závodit, jisté to ale zatím není

Američan Nicky Hayden předčasně ukončil italskou Grand Prix, kvůli problémům se zápěstím a musel podstoupit operační zákrok. Od té doby neuplynuly ani dva týdny, takže jak je na tom po zdravotní stránce jezdec týmu Drive M7 Aspar zjistí až přímo v sedle Hondy RCV1000R v pátečním prvním tréninku.

Třebaže doba léčby nebyla zvlášť dlouhá, Nicky Hayden doufá, že do Velké ceny Katalánska nastoupí, protože už dvakrát po sobě nebodoval, což mu velkou radost nedělá. Zároveň ale připouští, že nemůže nic uspěchat a pokud tam budou nějaké zdravotní problémy, nemůže riskovat další zranění nebo zhoršení toho stávajícího.
„Jsem rád, že můžu potvrdit, že ruka už je lepší než byla v Mugellu, ale je to jen pár dní od operace, takže je zatím příliš brzy konstatovat, jak na tom budu v Barceloně,“ uvedl Nicky Hayden. „Myslím, že to zkusím v prvním tréninku a podle toho, jak se budu cítit, to projednáme s týmem a lékaři, abychom zjistili, zda bude možné jet závod.“

„Hodně nerad bych vynechal další závod potom, co už jsem dvakrát nebodoval, ale zároveň musíme zůstat nohama na zemi a udělat rozumné rozhodnutí. Takže počkáme a uvidíme. Doufejme, že to dopadne dobře,“
dodal zkušený Američan, který ve čtvrtek dostal od hlavního lékaře zelenou pro první páteční trénink.
První a zatím neověřené informace hovoří o tom, že pokud Nicky Hayden nebude zdravotně v pořádku, zbytek víkendu za něj pojede britský závodník z prostředí superbiků Leon Camier. Ten závodí v týmu BMW Italia, kde od druhého podniku sezony WSBK nahradil zraněného Sylvaina Barriera. Francouz je nyní připraven k návratu do týmu a Leon Camier může být volným hráčem na trhu. Tým nicméně zvažuje možnosti, jak do konce sezony pokračovat s oběma jezdci.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist