Hayden: Cesta nahoru pokračuje

Nickymu Haydenovi sice hrozil, stejně jako jeho předchůdci u továrního týmu Ducati Marco Melandrimu, strmý pád směrem dolů..Ale nezničitelný Američan zaťal zuby a ve všech třech letošních závodech dojel vždy čtvrtý!

Se ziskem 39 mistrovských bodů je mistr světa z roku 2006 Nicky Hayden momentálně na pátém místě žebříčku MotoGP, ovšem pouhé 3 body za třetím Andreou Doviozosem (Repsol-Honda). 

Podíváme-li se o rok nazpět, tak byla situace úplně jiná: Se ziskem 5 bodů byl tehdy Hayden předposlední. 

Ovšem podium zůstává pro sympatického Američana stále zapovězené! Takže stále platí, třetí místo při domácím závodě v Indianapolis je zatím jediným podiovým umístěním tohoto pilota v jeho kariéře na továrním motocyklu z Bologne. 


"Jsem celkem spokojený se čtvrtým místem v Le Mans. Měl jsem během celého víkendu hodně problémů a ani při závodě se mně nevyhnuly. Hned po startu jsem ztratil několik pozic a tak jsem musel trochu zariskovat. Zkusil jsem jet na podium, bohužel to nevyšlo. Čtvrté místo zde je ok, ale pro Mugello by to bylo málo", ví velmi dobře o důležitosti domácího závodu Nicky Hayden.


"Je mi velmi líto Caseyho, on je neuvěřitelně rychlý a ten pád ho poslal psychicky hodně dolů. Ale on se vrátí, je hodně silný", říká o svém týmovém druhu Casey Stonerovi Hayden. Nesmíme totiž zapomenout, že právě Stoner vždy vloni Haydenovi velmi kryl záda, když ho všichni zatracovali...!

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist