Hayden byl nejrychlejším při testech v Sepangu

Američan Nicky Hayden byl nejrychlejším během testování na malajsijském okruhu Sepang, s letošním motocyklem překonal dokonce kvalifikační čas týmového kolegy Pedrosy.

Ve vynikajícím světle se při testování na okruhu Sepang představil tovární jezdec Repsol Honda Teamu Nicky Hayden z kentuckého Owensboro. Tento 26 roku starý jezdec během tří dnů testoval nejen nový model Hondy RC212V modelové řady 2008, ale i svůj letošní stroj, se kterým také na konci testování zajel za použití kvalifikačních pneumatik čas 2:00,592. Tento čas byl dokonce o 1,3 sekundy lepší než kvalifikační maximum Daniela Pedrosy, které tento mladý Španěl dosáhl při letošní Grand Prix Malajsie. Během testování nového motocyklu pracoval tým na nastavení motoru a jeho charakteristiky, stejně jako na vylepšení elektroniky motocyklu MotoGP. Nedílnou součástí tohoto testování byl také test nových separací pneumatik Michelin.
Nicky Hayden
“Celkově jsme měli dobrý poslední den, bylo hezké dosáhnout na nejrychlejší čas. Chtěli jsme na stroji roku 2007 zkontrolovat několik detailů ještě předtím, než se s ním rozloučíme. Motocykl opravdu dobře pracoval se zadní kvalifikační pneumatikou. Také byla při tomto testu čistší dráha, pro tento můj rychlý okruh byly jistě lepší podmínky než při sobotní kvalifikaci na závod Grand Prix, což zde byl tenkrát asi nejteplejší den roku. Dnes jsme také hodně pracovali na novém materiálu pro rok 2008, hlavně na charakteristice motoru, elektronice a nových pneumatikách. Bylo to nutné ještě předtím, než se dostaneme k testování podvozku. Vždy jsem věděl, že na nových motocyklech je hodně práce a tak jsem rád, že se mnoho nekecalo, ale hodně dělalo. Já jsem se stále zlepšoval, s čím jsme spokojený. Již víme co musíme dělat dále. Nyní je čas na malou dovolenou a já se jí nemůžu dočkat. V posledních šesti týdnech jsem byl doma pouhé čtyři dny. Je přede mnou oslava svatby bratra Tommyho a svátek díkuvzdání, bude to hezká dovolená.“

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist