Hayden bude v Brně chybět

Špatná zpráva zastihla všechny fanoušky amerického exmistra světa třídy MotoGP Nickyho Haydena. Tenhle amík totiž bude kvůli zranění tenhle víkend na Masarykově okruhu chybět.

Nicky Hayden se 1. srpna zúčastnil závodu supermotardů na hrách X Games v Los Angeles.  Jel na motardovém speciálu Honda 450 v týmu známého závodníka a businesmana Troye Lee.


Nicky si v pátečním tréninku při dopadu na skoku přivodil zranění paty na pravé noze, a přestože nedošlo k havárii, do závodu dál nenastoupil. Při pondělní kontrole u Dr. Arthura Tinga mu po poradě dalších specialistů bylo doporučeno, aby závod na Masarykově okruhu vynechal a vrátil se až při Grand Prix San Marina na konci srpna. „Lékaři říkají, že při tlaku chodidla na stupačku by se mohlo toto zranění ještě zhoršit a při jízdě by to bylo velmi riskantní. Navíc by mohlo dojít k takovému zhoršení, že bych s tím mohl mít problémy do konce sezóny. Je to těžké rozhodnutí, ale myslím, že bude lepší, když budu doma rehabilitovat, v San Marinu se opět vrátím silný a dokončím sezónu.“   Prohlásil Hayden, který má negativní příklad v ukvapených návratech Jorgeho Lorenza. „Mám velmi špatný pocit, už jsem se týmu omluvil. Ale měl jsem od HRC povolení k účasti na této akci a myslel jsem, že mi to dodá jiskru na zbytek sezóny. Bohužel to dopadlo špatně.“


Tak ty motardy fabrickým pilotům u Repsolu přináší dost smůly. Vzpomínáte na vážné zranění Maxe Biaggiho, které si přivodil na tréninku se supermotardem a vyřadilo ho ze zimní přípravy na sezónu 2005? Chtělo by se říci: „Ševče, drž se svého kopyta!“ Ale Nicky i Max to na motardu parádně umí. Podívejte se sami.

Informace o redaktorovi

Martin Hakl - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist