Hayden a Rossi litují ztraceného času

Zatímco Nicky Hayden má radost, že pouhé tři týdny po své operaci se opět na motocyklu cítí velmi dobře, tak Valentino Rossi chtěl dnes vyzkoušet ještě daleko více novinek.

Ačkoliv byl Nicky Hayden teprve před třemi týdny operován na svém zraněném rameni a první den testů byl zkrácen kvůli dešti, tak dokázal Američan odjet celkem 32 kol a s časem 2:03.132 minuty se zařadit na 6. pozici, jako nejlepší jezdec s motocyklem Ducati: "Nejsem sice ještě 100% v pořádku, ale když si člověk uvědomí, že jsem absolvoval před třemi týdny operaci, tak to porbíhalo lépe, než jsem čekal. Cítím se rozhodně lépe než při posledním testu a odvedl jsem dobrou práci, takže jsem dlužen Dr. Tingovi a jeho týmu velké poděkování", těšil se dnes Američan.
Bylo to ostatně poprvé, co Hayden mohl opravdu bez problémů s motocyklem jezdit a pobyt na dráze si užívat: "Šasí nabízí hodně feedbacku a je hodně jednoduché najít, kde má limit. Během dne jsme udělalil několik změn a hned jsem byl ve výjezdu ze zatáček o něco rychlejší. Doufám, že mně nebude zítra ráno všechno bolet, až se probudím. Chci totiž zítra minimálně půl dne testovat", říkal Hayden, který chtěl původně stejně jako jeho týmový kolega Rossi objet i několik kol na mokré trati, ale nechtěl riskovat pád a znovu spadnout na operované rameno.
Valentino Rossi přistoupil ke druhému oficiálnímu testu 2012 hodně ctižádostivě, což se ale neukázalo správným řešením: "Paradoxně jsme začali dnes ráno příliš brzy. Bylo asi lepší počkat do 11 hodin jako ostatní, neboť předtím byl asfalt hodně špinavý a jízdní vlastnosti se zlepšily, až měly pneumatiky za sebou 15 kol. Takže jsme se rozhodli, druhou sadu pneumatik pošetřit na odpoledne, ale to začalo pršet", vysvětloval Ital, proč skončil časem 2:03.245 minuty až na 8. místě v dnešním dnu.
Přes 39 odjetých kol nesplnil Rossi svůj dnešní vlastní testovací plán: "Ani jsme nezačali pracovat s novým softwarem, který máme na tento test k dispozici. Pokud nám to počasí dovolí a budeme mít ještě k dispozici nějaké přebytečné pneumatiky, tak to snad bude zítra lepší a budeme moci lépe pracovat než dnes a lépe všemu porozumět", uzavřel hodnocení dnešního dne testování Valentino Rossi.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist