Haslam chce do MotoGP

Mladý Leon Haslam, který již čtyři roky jezdil v nějakém ze šampionátů Mistrovství Světa, se chce co nejdříve vrátit do třídy MotoGP.

Mladý britský jezdec Leon Haslam, syn legendy Grand Prix Rona “Rocket“ Haslama, odešel po skončení letošní sezóny z týmu Renegade Ducati a šampionát World Superbike vyměnil za šampionát British Superbike poté, co podepsal novou smlouvu s týmem GSE Ducati.
Jezdec, jemuž je teprve 21 let, patří mezi evropský unikát, protože není rok, aby vydržel v jedné třídě jednoho šampionátu alespoň dvě po sobě jdoucí sezóny. Leon nejprve jezdil v roce 2000 závody Grand Prix třídy 125 ccm, o rok později absolvoval sezónu v nejprestižnější třídě MotoGP (tehdy ještě třída 500 ccm), rok 2002 naopak trávil v Grand Prix třídy 250 ccm. Po třech letech v Mistrovství Světa se vrátil domů do Británie, kde zahájil sezónu 2003 ve třídě Supersport. V polovině roku, jako jezdec týmu Renegade Ducati, nahradil svého kolegu Seana Emmetta v prestižnější třídě Superbike. Ve stejném týmu absolvoval i letošní sezónu, ovšem již v Mistrovství Světa Superbike. Pro rok 2005 se tedy opět vrací do domácích luhů a hájů, když bude jezdcem superbikového šampionátu Británie.
“Podnikl jsem velké kroky, nikdy jsem dvě sezóny nejezdil na stejném motocyklu,“ říká Leon Haslam, který letos dokončil na pódiu v jednom závodě WSBK na německém Oscherslebenu. “Je to těžké, protože jsem tak nikdy nebyl schopen jezdit v nejlepší pětici. Jezdil jsem v Mistrovství Světa ve všech třídách, myslím, že jsem se hodně naučil. Chci zůstat v Superbike a chci vyhrávat závody. Od počátku mé kariéry dělám rozhodnutí společně s mým otcem. Nevzrušuje mě titul britského mistra, nezajímá mě Mistr Světa ve třídě 125 ccm, od počátku jdu za jediným cílem – MotoGP! Pokud chci získat dobré angažmá v MotoGP, musím začít vyhrávat. Opravdu se na příští rok těším, Ducati mě přesvědčilo, abych do toho týmu šel. Mohl jsem zůstat v Mistrovství Světa Superbike, ale plán je zvyknout si na motocykl s pneumatikami Dunlop nebo Michelin. Doufám, že vyhraju britský šampionát a pak získám lepší nabídky z Mistrovství Světa. Tým GSE je jeden z nejlepších a má dokonalé vztahy s Ducati.“

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist