Guintoli místo Capirossiho

Jezdec českého superbikového týmu Effenbert Liberty Racing Francouz Sylvain Guintoli se přece jen dočkal svého comebacku v královské kubatuře MotoGP, když minimálně pro závod Grand Prix Německa nahradí v týmu Pramac Ducati zraněného italského veterána Lorise Capirossiho.

Ačkoliv ještě včera na tiskové konferenci na Sachsenringu Loris Capirossi vůbec neuvažoval o tom, že by svůj motocykl musel pro Grand Prix Německa opustit, tak dnes po prvním volném tréninku musel hodit "do ringu ručník" a kapitulovat: "Zkoušel jsem jezdit, ale můj zdravotní stav není ještě tak dobrý, tak jsem se rozhodl vše stopnout a můj motocykl odevzdat Sylvainovi", řekl po prvním tréninku Capirossi a předal Ducati GP11 Sylvainu Guintolimu, který tak místo něho nastoupil za tým Pramac Ducati do druhého volného tréninku na Grand Prix Německa.
38-letý Ital pak celou záležitost vysvětlil: "Celá situace je hodně zvláštní, neboť se žebry to není zas tak špatné, ale problémem je moje klíční kost. Nemám v ramenu vůbec žádnou sílu a nejsem schopen řídit motocykl tím správným směrem. Takže využiji nyní tyto tři dny a budu pracovat intenzívně na tom, aby se můj zdravotní stav zlepšil. Pak se rozhodnu, zda odletím do USA na závod Laguna Seca nebo ne. Opravdu doufám, že to bude v pořádku, neboť já mám okruh v Laguně Sece opravdu rád a chtěl bych tam závodit. Během přestávky mezi závody se chci dostat lehčím tréninkem do takového fyzického stavu, abych byl do Brna úplně fit. Máme ještě trochu času".

Francouz Sylvain Guintoli - aktuálně 11. jezdec superbikového šampionátu a třetí ze závodu na okruhu Miller Motorsport Park-, který se na tento svůj eventuální start připravoval na testech minulý týden v Mugellu, řekl k dnešnímu tréninku: "Rozhodně mně to přineslo hodně zábavy. Bohužel jsme stále ještě moc pomalí a máme před sebou hodně práce. Byl to velmi zajímavý trénink. Tento okruh je pro tento motocykl trochu malý, takže najít to správné nastavení motocyklu, bude hodně těžká práce. My jsme na to ale připraveni a já si to chci užít. Nikdy jsem si nemyslel, že to užívání může být tak pomalé. Je to skvělý pocit".  
Po třech rocích přestávky skončil dnes 29-letý Franzouz (37 závodů v kubatuře MotoGP), celých 3,739 sekundy za absolutní špičkou: "Nevím, zda se dají vyslovit nějaké realistické cíle, neboť ti ostatní hoši jsou neuvěřitelně rychlí a já jsem přišel uprostřed jednoho závodu a v prostředku sezóny. Tři roky jsem jezdil v superbicích a to je úplně něco jiného. Připadá mně to, jako bych se musel vše učit od samého začátku. Prostě chci si to užít, snažit se jezdit co rychleji a to je  pro mě kompletně úplně nová zkušenost".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist