Guareschi : Týmovým šéfem Stonera a Haydena

Dlouholetý testovací jezdec Ducati, Vittoriano Guareschi, bude týmovým managerem továrního týmu Ducati.

Dlouholetý testovací jezdec Ducati, Vittoriano Guareschi, bude týmovým manažérem továrního týmu Ducati v kubatuře MotoGP. O tom, jestli to zároveň znamená odchod ředitele projektu MotoGP Livia Suppa se ale agenturní zprávy nezmiňují. Ovšem italská média spekulují o tom, že Guareschi zaujme místo po Suppovi, aby se podařilo dotáhnout přestup Valentina Rossiho na rok 2011. Devítinásobný mistr světa si totiž vůbec se Suppem nerozumí, zatímco s Guareschim má velmi dobrý a kamarádský vztah. 


A samotný Guareschi to vysvětluje následovně: "Jen vyplním místo, neboť tato funkce zatím u továrního týmu neexistovala. Budu vlastně nejužším spojením mezi jezdci a Filippem Preziosim. Budu velmi blízko spolupracovat s jezdci, budu s nimi na trati a tak uvidím, co je opravdu důležité a také jim budu radit. Budu zároveň řídit i práci v garáži", doplňuje Guareschi.

Svou roli testovacího jezdce si chce ale Guareschi zatím ponechat. Především Casey Stoner přivítal příchod Guareschiho do nové funkce velmi pozitivně. 

"Tento motocykl jsem testoval od jeho samotného začátku, takže ho znám perfektně. takže jistě mohu jezdcům hodně pomoci. Proto chce Casey, abych ještě v testování pokračoval. To ale nebudu už dělat dlouho, mám už 38 let a tak stejně budu muset za pár let skončit", řekl dále Guareschi. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist