Guareschi: Nebyl to žádný ilegální test

Týmový manažér Vittorio Guareschi vehementně popírá veškeré názory, že se Valentino Rossi provinil proti zákazu testování a v Jerezu - začátkem dubna - kromě nového motocyklu GP12 testoval i ten současný GP11.

Obvinění, že ex-šampion Valentino Rossi využil testování v Jerezu s novým litrovým motocyklem GP12 především k utajenému testu současného motocyklu GP11, se doslova vznáší motocyklovým paddockem. Bylo to by totiž hodně tvrdé porušení zákazu testování!

"Není to pravda! Bylo by to pro Ducati velké riziko a to nemáme zapotřebí! Navíc u tohoto testu byli i technici od Bridgestone a ti by to jistě řekli Hondě nebo Yamaze dál. A co je zajímavé, normálně je náš technik od Bridgestone Němec Steve Jenkner, nyní v Jerezu při testech  to byl ale Japonec Masao Azuma! Něco takového prostě nepřípadá v úvahu, Valentino jel pouze litrový motocykl a 800-ku vůbec nepoužil", říká jasně Guareschi a nekompromisně trvá na tom, že současný motocykl GP11 testoval v Jerezu pouze on sám a také Franco Battaini a dodává: "Valentino je z GP12 opravdu nadšený, charakteristika motoru je totiž úplně jiná. Tedy není tak extrémní. Myslím si, že s GP12 budeme s více jezdci konkurence schopní".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist