Gresini: Od roku 2010 očekávám hodně

Toni Elias a Alex De Angelis museli uvolnit u týmu Gresini-Honda místa Marco Simoncellimu a Marco Melandrimu. Týmový šéf Fausto Gresini očekává od nové sezóny hodně.

Ačkoliv dokončil Španěl Toni Elias sezónu MotoGP 2009 jako sedmý, tak musel stejně jako devátý a jeho ex-týmový kolega Alex De Angelis (San Marino) své místo v satelitním týmu Honda Fausta Gresiniho uvolnit jiným.

Týmový šéf Fausto Gresini byl s druhou polovinou sezóny ze strany obou dvou jezdců velmi spokojený. Nejdříve stál Elias v Brně na bedně jako třetí a potom skončil De Angelis v Indianapolis dokonce druhý. "První polovina sezóny byla špatná, ale potom to už šlo směrem nahoru". Dvě podiová umístění nejsou moc, ale přesto hodně důležitá.  Znamenalo to nakonec celková umístění 7. a 8., stejně jako 5. místo v týmovém hodnocení." 

Přesto není Gresini úplně spokojen: "Nepracovali jsme jistě špatně, ale v budoucnu chceme jít ještě dopředu". 

I z tohoto důvodu byli vyměněni oba jezdci. (Tuto myšlenku však nesdílí Toni Elias, který říká, že hlavním důvodem bylo, že Gresini chtěl v týmu dva Italy - pozn. redakce).


Nově přišli ex-mistr světa dvěstěpadesátek Marco Simoncelli a ...


...a zkušený ex-vícemistr světa královské kubatury Marco Melandri, který pojede už svou 8. sezónu v MotoGP. Melandri byl mistrem světa dvěstěpadesátek v roce 2002 a vícemistrem světa MotoGP 2005 - na Gresiniho Hondě. Celkem vyhrál Marco Melandri 5 závodů královské kubatury - naposledy 2006 v Austrálii a stál už 19x na bedně v závodech MotoGP. 


Gresini si od jezdecké kombinace Melandri/Simoncelli hodně slibuje: "Nedávám si žádné exaktní cíle, neboť pak je velmi těžké je dodržovat. Ale s nováčkovským elánem rychlého Simoncelliho a zkušenostmi Melandriho bude v příští sezóně možné hodně. Jsem také přesvědčen, že od Hondy dostaneme kvalitní materiál už na začátku sezóny a né jak to bylo začátkem sezóny letošní. V každém případě jsme dobře připraveni a můžem v klidu očekávat sezónu 2010." 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist