Gresini dává přednost Bautistovi

Týmový majitel San Carlo Honda Fausto Gresini potvrdil v Brně, že jedná sice s Benem Spiesem a Scottem Reddingem, ale přednost ohledně smlouvy na rok 2013 v tomto týmu má stále současný jezdec Alvaró Bautista.

Skládanka Puzzle se jménem startovní listina MotoGP 2013 nabývá svou konečnou podobu. Potom, co Andrea Dovizioso potvrdil oficiálně svou příchod k Ducati a bylo rovněž oficiálně oznámeno, že Cal Crutchlow a Bradley Smith pojedou v sezóně 2013 za tým Tech3-Yamaha, tak se do středu zájmu dostalo obsazení prototypového motocyklu Honda RC213V ve stáji San Carlo Honda Gresini.
Týmový majitel Fausto Gresini vysvětlil v Brně současnou situaci: "V tomto okamžiku nejsou naše plány na příští rok ještě úplně konkrétní. Musím ale hned zpočátku říci, že jsem s Alvarem velmi spokojený a rozhodně nelžu, jestli řeknu, že s ním chci i nadále pokračovat. Respektuji ho jako jezdce a vím, že má velký potenciál. Navíc nechci měnit pilota každým rokem a chci mu dát víc než jednoroční šanci",
Alvaró Bautista je aktuálně na 7. místě v tabulce MS se ztrátou pouhých 3 bodů za MotoGP-Rookiem Stefanem Bradlem, ovšem Fausto Gresini svému pilotovi věří: " Je těžké vyslovovat dopředu nějakou prognózu, ale mým cílem je tento projekt i nadále vylepšovat a pokračovat v něm. Na straně druhé je dobré mít i jinou alternativu, ovšem to je součást hry týmů a jezdců. Jednáme sice rovněž se Spiesem a s Reddingem, ale hlavně jednáme s Alvarem a to je pro nás důležité. Doposud ale není nic rozhodnuto".
Co se týká projektu CRT, tak Gresini chce i nadále důvěřovat kombinaci britského šasí FTR a motoru Honda od ladičské firmy Ten Kate. Jako jezdec je dle vyjádření Fausta Gresiniho v brněnském paddocku uvažován především rychlý superbiker Jonathan Rea, nebo současný jezdec Michele Pirro. Pro angažování Rey hovoří dvě skutečnosti: "Johnny" je pod smlouvou u Hondy Europe a s motocyklem Honda o objemu 1000 ccm má velké zkušenosti za své 4 roky závodění v seriálu WSBK (92 závodů, 27 podií a 10 vítězství). Jelikož Rea už není nejmladší, tak má ve svých 25-rocích nejvyšší čas přestoupit do první ligy.
Včera při testech na Masarykově okruhu dokázal Jonathan Rea svůj potenciál, když se z dopoledního nejlepšího času 2.01.920 dokázal odpoledne dostat na čas 1.59.595, tedy zlepšení o 2,325 sekundy.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist