Grand Prix Valencie - MotoGP

Marco Melandri vítězí v posledním závodě této sezóny a upevňuje si tak své druhé místo v celkové klasifikaci.

Pouze tři jezdci třídy MotoGP letos dokázali zvítězit ve dvou po sobě jdoucích závodech, po fenomenálním Rossim a nestárnoucím Capirossim stejného úspěchu dnes dosáhl další Ital Marco Melandri, který po vítězství v Turecku přidal i dnešní úspěch ve Valencii. Melandri v napínavém závodě porazil o pouhých 0,097 sekundy Američana Nickyho Haydena, jenž naopak jako jediný společně s Rossim dokázal letos stanout na cílovém pódiu ve čtyřech po sobě jdoucích závodech.
Jako třetí projel cílem Valentino Rossi, který odsunul na čtvrtou pozici domácího Carlose Checu, jenž byl po odstoupení Sete Gibernaua (porucha motocyklu) nejlépe postaveným domácím pilotem třídy MotoGP.
Páté místo pro sebe rozhodl Alex Barros, který celý závod bojoval s nakonec šestým Maxem Biaggim a sedmým Lorisem Capirossim. Na osmém místě skončil Colin Edwards, devátý byl Makoto Tamada a desátý Toni Elías.
Na jedenáctém místě projel cílem Shinya Nakano a na dvanáctém jeho krajan Ryuichi Kiyonari, který v týmu Camel Honda nastoupil poté, co Chris Vermeulen předčasně zveřejnil svůj podpis smlouvy s týmem Suzuki. Třináctý dnes skončil John Hopkins, čtrnáctý Alex Hofmann a patnáctý Ruben Xaus, jenž byl patrně jedním z největších zklamání této sezóny.
V celkové klasifikaci pokořil Valentino Rossi svůj bodový rekord a s číslicí 367 ustavil nový, maximální bodový zisk v jedné sezóně. Na druhém místě celkové klasifikace skončil Marco Melandri (220) a na třetím Nicky Hayden (206).

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist