Grand Prix Valencie 250 - 2. kvalifikace

Mika Kallio a motocykl KTM se postaví na start závodů třídy 250 ccm na nejvýhodnější pozici. Zlepšení oproti včerejší kvalifikaci zanamenal i náš Karel Abraham, který do závodu odstartuje ze šesté řady.

Finský jezdec Mika Kallio zvítězil v kvalifikaci čtvrtlitrů, když svým časem 1:35,166 sice zaostal za absolutním nejrychlejším kolem o pět setin, nicméně o 0,167 sekundy odsunul na druhou pozici vedoucího jezdce šampionátu Jorge Lorenza. Ze druhého na třetí místo klesl oproti včerejší výsledkové listině Japonec Yuki Takahashi. Čtvrtý a tedy poslední v první řadě, bude zítra ve 12:15 hodin stát Marco Simoncelli, tedy Ital, kterého před lety přivedl do světa rychlých motocyklů jeho strýc, pan Matteoni.
Celá druhá řada poté bude tvořená pouze domácími, španělskými jezdci, kteří budou reprezentovat čtyři velmi silné formace. Pátý Hector Barbera maďarskou formaci Team Toth Aprilia, šestý Alvaro Bautista Martinezův Master Mapfre Aspar, sedmý Julian Simon tovární Repsol Honda a osmý Alex Debon dokonce samotnou továrnu Aprilia.
Do nejlepší desítky se ještě vešel devátý Alex de Angelis a desátý Andrea Dovizioso.
Náš Karel Abraham dnes skončil na 21. pozici, což pro závod není bezvýchodné postavení. Lepší jak tato pozice je ovšem fakt, že se Karel dokázal oproti včerejšímu dni zlepšit o více jak 1,3 sekundy, což ukazuje, že v závodě může pomýšlet na zisk dalších bodů, zejména pak poté, pokud předvede tradičně dobrý start a tradičně výborné úvodní kolo, které je při těchto závodech vždy základem každého úspěchu.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist