Grand Prix v Brně očima českých jezdců

Nepříliš důvodů ke spokojenosti mohli mít po Brně naši tři stálí jezdci Grand Prix, nejlépe dojel z nich dojel Lukáš Pešek jako 12., a naděje Karla Abrahama a Lukáše Šembery se skončily prakticky ještě dříve, než vůbec začaly.

Kapitoly článku


Lukáš Pešek - 250 ccm, 12. místo a 4 body


I přes nemoc dosáhl Lukáš v domácí Velké ceně na 12. místo

Lukáš ráno před warm-upem dostal injekci s protilátkami, která utlumila jeho bolesti a umožnila mu absolvovat program. Závod pak zajel náš pilot vzhledem ke svému stavu nad naše očekávání, když dokázal dojet do cíle na 12. místě, přestože jsme se obávali, aby ho byl schopen vůbec dokončit. Po startu se Lukáš posunul na 13. místo a držel se ve skupině s Debonem, Cluzelem, Wilairotem a Faubelem. V této skupině se neudržel, ale odpadl Debon a Lukáš si vypracoval na Tomizavu jezdícího za ním až pětivteřinový náskok. Situace se tedy pro nás vyvinula dobře a Lukáš tak před koncem závodu nemusel bojovat o pozice a mohl se soustředit na dokončení závodu. V týdnu Lukáš absolvuje komplexní vyšetření, kde bude stanovena přesná diagnóza a pak zahájena léčba.


„Určitě jsem s umístěním v tomhle stavu spokojen, protože to mohlo být daleko horší. Ještě přesně nevíme, co mi vlastně je, ale mám hrozně nateklý krk, nemůžu vůbec polykat a dýchat a ještě k tomu mi včera strašně třeštila hlava, takže jsem se nemohl vůbec soustředit. Injekčně jsem dostal protilátky, které mi pomohly, ale v průběhu závodu se to zhoršovalo. Startoval jsem zprava, ale pak tam přede mnou byli tři závodníci, tak jsem to vzal radši vlevo a díky bohu jsem se asi tak vyhnul té kolizi, na druhou stranu jsem tak přišel o 3 pozice. Po tom manévru jsem se dotáhl na skupinku, ale pak jsem nebyl schopen akceptovat jejich tempo a nebylo v mých silách se tam držet přes zub po celý závod. Ke konci, když jsem viděl, že za mnou je čtyři pět vteřin, tak už jsem se nehnal dopředu a zbytečně jsem neriskoval pád. Byl to pro mě jeden z nejtěžších závodů kariéry a věřím, že těžší závod už nebude.“

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist