Grand Prix stripky, a nejen z Estorilu

Nekolik zajimavosti a postrehu, ktere se promitly o vikendu, ci probehly za posledni dny v zahranicnim odbornem tisku.

Grand Prix stripky, a nejen z Estorilu
Kawasaki v Cine v sedle s Olivierem Jacquem ?
Po zbytecnem zraneni Alexe Hofmanna se pokousel sef tymu Harald Eckl najit nahradu, aby mohli v Estorilu startovat na motocyklech Kawasaki oba dva piloti. Ovsem volny Spanel Gregorio Lavilla nebyl vubec k zastizeni a druhy uvazovany, nemecky mladicek Max Neukirchner, zase mel starch, ze pokud by jel stroj Kawasaki, tak by mozna prisel o smlouvu v SBK tymu Klaffi – Honda. A tak uz v pondeli testoval v Estorilu tento zeleny motocykl byvaly exmistr sveta, Francouz Olivier Jacque. Je totiz realna moznost, ze Hofmann v Cine nepojede a tak by francouzsky pilot dostal znovu sanci. Alex se mel podrobit okamzite operaci, ale protoze specialista doktor Weber (ma specielni metodu, kdy se zlomena kost neposune) byl na lekarskem sympoziu, tak byl Hofmann teprve vcera v 8.30 v mnichovske nemocnici “Rechts der Isar” prohlednut a dnes mozna i operovan. A pak by se mel podrobit therapii ve znamem centru Red Bull, tedy v rakouskem Fuschlu. “Chtel bych pochopitelne v Cine startovat, pokud to ale vubec bude mozne”, rika Alex Hofmann.
Cekani na Blatu
Pokud bude motor Blata V6 hotov teprve do srpnoveho Brna, mozna i pozdeji, tak ma sanci maximalne pouze na 20 zavodu. Proc ? Od roku 2007 je naplanovan limit, maximalne 800 ccm v kubature MotoGP. Majitel Blaty, pan Pavel Blata, si totiz dela z novinaru legraci (viz MotorSportAktuell cislo 17), kdyz v unoru 2005 prohlasil pro odborna media:...ze motocykl s motorem V6 bude v Jerezu na startu. Nyni zjistili novinari, ze v tu dobu nebyl hotov ani jeden jediny dil. Proto byl start tohoto projektu posunut o ctyri a pul mesice. ! “Kdo pozde prijde, ten…”, rika Günther Wiesinger, sefredaktor tohoto svycarskeho odborneho casopisu.
Zemrel Brazilec Adu Celso Santos
Na nasledky infarktu zemrel v brazilske Boquerire byvaly jezdec Grand Prix, Adu Celso Santos (59 let). Byl typicky tim, ze na sve cerne helme vozil vzdy bily kriz. Brazilec vyhral zavod Grand Prix 1973 tridy 350 ccm ve spanelske Jarame na motocyklu Yamaha, a skoncil v serialu tohoto rocniku celkove jako 7.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist