Grand Prix Itálie 125cc

Po strhujícím závěru vítězí Gábor Talmacsi, Lukáš Pešek opět havaroval, Karel Abrahám na 27. místě.

Doslova fantastický zážitek nám připravili jezdci nejslabší třídy, kteří se porvali o vítězství v Grand Prix Itálie. Velkou úlohu zde sehrála dvojice Mika Kallio - Héctor Faubel, které však stejně jako Marco Simoncellimu nebylo přáno vidět kvůli havárii cíl. Mika Kallio vyjížděl z poslední zatáčky na prvním místě, nezvládl stroj a havaroval, přes jeho tělo následně přejel Héctor Faubel, jenž v děsivých kotrmelcích skončil v kačírku také. Danou situaci využil Gábor Talmacsi, jenž se v posledním kole propracoval před Thomase Lüthiho a zvítězil. Talmacsi tak navázal na legendárního vítěze Janose Drapala, který byl doposud jediným maďarským vítězem závodu Grand Prix. Na druhém místě skončil Thomas Lüthi z týmu Elit Grand Prix Racing, třetí s větší ztrátou dojel Joan Olive.
Na čtvrtém místě skončil Mattia Pasini, pátý dojel Tomoyshi Koyama. Se šestým místem se opět spokojil Manuel Poggiali, sedmý dojel Julian Simon a osmý Fabrizio Lai. Devátý dokončil slunný závod Toshihisa Kuzuhara a desátý Alexis Masbou.
Jedenáctým místem překvapil Michele Conti, jenž dojel před dvanáctým Alvaro Bautistou. Třináctý byl Manuel Hernandez, čtrnáctý Lorenzo Zanetti, poslední bod bral patnáctý Raffael De Rosa.
Náš Lukáš Pešek opět nedokončil závod, když stejně jako v předcházejících závodech skončil po dobré kvalifikaci v kotrmelcích, Karel Abrahám dokončil závod jako 27. jezdec z konečných 29. Jeho ztráta na vítěze však činila pro budoucnost nadějných 1:05,307 minuty.
Na čele šampionátu je nyní Thomas Lüthi (74 bodů), druhý je Mika Kallio (66) a třetí již Gábor Talmacsi (62). Náš Lukáš Pešek (7) klesl na 21. místo, Karel Abrahám ještě nedokázal bodovat.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist