Grand Prix Číny

V čínském Shangai byla podepsaná smlouva o konání Grand Prix Číny až do roku 2011.

Včera byla podepsaná v čínském Shanghai dohoda mezi promotérem MotoGP – společností Dorna Sports a okruhem Shanghai International Circuit, která zaručuje Číně závody motocyklového Grand Prix až do roku 2011. První závod na novém okruhu se bude konat již 1. května příštího roku.
Podpisu smlouvy byli přítomní vedle šéfa Dorny pana Carmelo Ezpelety i starosta Shanghaie pan Yang Xiao Du. Dále byli podpisu přítomní Generální manažer okruhu v Shanghai pan Mao Xiao Han a šéf Čínské motocyklové federace pan Shi Tian Shu.
“MotoGP vstupuje do nejvíce obydlené zemi na této planetě,“ řekl Carmelo Ezpeleta při podpisu smlouvy. Je velkou shodou, že světový šampionát FIM MotoGP byl založený v roce 1949, tedy ve stejném roce jako Čínská Lidová Republika. Doufám, že naše spolupráce nám dá možnost společně slavit hodně velkých zážitků. Chtěl bych poděkovat čínským úřadům, které mi pomohly uskutečnit tuto dohodu. Grand Prix Číny nebude velká událost pouze pro tuto zemi, ale i pro všechny lidi zainteresované do tohoto sportu, stejně jako pro všechny lidi přítomné na okruhu a u televize. Okruh Shanghai Internetional Circuit je zařízení hodnotné 21. století, které má všechno nutné vybavení. Kapacita okruhu pojme 250 000 diváků, jako bylo například letos při zdejším prvním závodě Čínské Grand Prix ve Formuli 1.“

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist