Grand Prix Číny 250 ccm

Jorge Lorenzo bez větších problémů získává své další vítězství v závodě Grand Prix 250 ccm.

Španělský jezdec Jorge Lorenzo i přes jedno zaváhání v úvodu závodu nakonec získal bez větších problémů vítězství v závodě třídy 250 ccm. Na druhém místě dojel do cíle Alvaro Bautista, který ke svému výsledku došel nejen po výborné jízdě ve druhé polovině, ale i manévrem na hranici pravidel v posledním kole, kdy definitivně odsunul Andreu Diviziosa na třetí místo.
Na čtvrté pozici přijel do cíle Alex de Angelis, pátý byl Mika Kallio, šestý Héctor Barbera a sedmý Julian Simon. S velkou ztrátou poté dojel do cíle Thomas Lüthi, devátý Hiroshi Aoyama a desátý tradičně nejlepší „soukromník“ Fabrizio Lai.
Na jedenáctém místě projel cílem Aleix Espargaro, dvanáctý byl Thajec Ratthapark Wilairot, třináctý Australan Anthony West, který v začátku závodu havaroval a poté mocně stahoval. Poslední body brali čtrnáctý Taro Sekiguchi a patnáctý Arturo Tizon.
Náš Karel Abraham do závodu opět dobře odstartoval, postupně se dostal až na patnácté místo. Pak ovšem prohrál souboj s Westem a poté v dalším kole klesl o dvě pozice až na 18. místo. Jak ukázala závěrečná rekapitulace závodu, Karel přebrzdil v desátém kole nájezd do nejostřejší pravé zatáčky, hned poté ho však porucha stroje poslala do boxů. Nicméně Karel opět potvrdil, že je dobrý jezdec, a že v letošním šampionátu třídy 250 ccm, se body v jeho prospěch připisovat mohou.
„Start do dnešního závodu se mi moc nepovedl. Pohyboval jsem ze začátku na sedmnáctém místě, poté na místě patnáctém. Jezdil jsem společně s Westem a při jednom kole s ním se mi motorka na dlouhé rovince přidřela. Vyjel jsem z trati a podařilo se mi znovu rozjet. V dalším kole se mi stalo to stejné a poté jsem už jen dojel do boxů. “, tolik slova Karla Abrahama.
V celkovém pořadí nadále vede Jorge Lorenzo (95 bodů), druhý je Andrea Dovizioso (68) a třetí Alex de Angelis (59). Náš Karel Abraham (5) je na 20. místě.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist