Grand Prix České republiky – závod

VRÁTIT SE ZPĚT KE ČLÁNKU

Vložení komentáře

Pokud chcete vložit komentář, tak se registrujte a přihlaste.
Komentáře
1100Virago (3052) napsal 19.08.2009 v 11:52

Letos nebyl při pauze na céčku kaskadér? Nebyli parašutisti, nebyla stíhačka ani letečtí akrobati? Až tolik se šetřilo?
Jestli totiž nebyli motokaskadéři, tak samozřejmě "show" traťáků postrádala tu správnou pointu - při SBK totiž parodovali právě vystoupení kaskadérů a bez těchhle "předskokanů" to diváci samozřejmě nevezmou a nepochopí.

81Tomm (65) napsal 19.08.2009 v 09:42

to Venda: máš pravdu Taky jsem to na WSBK viděl a Pepa Sršeň je sice borec, ale ten frajer na MZ byl fakt BEST! Sklidil fakt pořádný aplauz a že si ho zasloužil!

Venda (33) napsal 18.08.2009 v 22:08

Nevim co bylo za doprovodák na C ,ale co sem videl na D tak na WSBK byl určitě lepší jak na GP . Ano sledovat krouřící tamdem Ducati je opravdu o ničem. Tratáky bych nehanil. Kdo byl loni na WSBK určitě ocenil vystoupení tratáka na C po šou kaskadéra. Mimochodem letos me nejvíc dostal ten panáček na MZ při WSBK, na to ani sršen s pořádnou mašinou nestačil.

Majkl_GSXR (0) napsal 18.08.2009 v 19:26

Papula-blbákov,líní cajzli a nepivo starobrno?Co to meleš za hovna ty zakomplexovaná socko z Prahy.Když na to nemáš tak co sem lezeš?

Tom68 (50) napsal 18.08.2009 v 15:43

To PityGPX: jojo pohoda, jenom nestíhám... Ještě jsem zapomněl říct jeden z velkých zážitků a taky vzkaz pro Lukáše: ta přilba byla úžasná a každýmu českýmu fanouškovi musela udělat radost.

PityGPX (949) napsal 18.08.2009 v 15:31

jop, to vím, taky jsem byl na SBK, vím jak to chodí v paddocku. A právě že já můžu srovnávat paddock při SBK a při motoGP testech, ale díky tomu že když jsem v paddocku SBK tak je závodní víkend a jezdci kolikrát taky spěchaj nebo jsou nervozni ze závodů tak to taky kolikrát není lehké někoho jen tak najít volně :) to u těch testů motogp když skončí testy a je večer a vidíš nickyho haydna jak si jen tak jede na skútru tak je to o dost jednodušší, já včera půl hodky klábosil v paddocku s Davidem De Geou :) o jeho angažmá WCM v 2003, o testech Moto2 ale i o tom pádu co měl včera... pohoda!

Tom68 (50) napsal 18.08.2009 v 13:51

to PityGPX: Rozdíl v atmosféře je, řekl bych, danej i tím, že na SBK přijdou většinou motorkáři a fanoušci, kteří ví o čem to je. Na MotoGP přijde část lidí, kteří závody viděli v televizi, a tak jdou, nebo to maj jako výlet s kámošema a motorky vezmou u toho. Při SBK je navíc super možnost běžně navštívit depo (za patřičné - ne moc velké - peníze navíc). Letos se mně podařilo sehnat vstup do Padocku i na MotoGP, ale rozdíl je v přátelskosti SBK. Zastavíš se s Corserem nebo Checou, poklábosíš. Při MotoGP všichni hlavy dolů, pořád někam spěchají, zastaví se málokdo. Kdybych si musel vybrat, tak bych asi jako návštěvník volil SBK, ale byla by to těžká volba. A ty testy nestíhám, takže těžká závist.

Tom68 (50) napsal 18.08.2009 v 13:41

to jawista39: Občas někde shlídnu sajdy v televizi. Bylo by prima, kdyby se je podařilo po letech dostat do Brna (v rámci SBK to pro mně jako fanouška vidím jako značka ideál).

PityGPX (949) napsal 18.08.2009 v 12:53

Zdar, konečně jsem se vrátil, začnu od začátku. Jelikož jsem koupil vstupenku v předprodeji, moh jsem se těšit z podpisové akce na pitlane, taky se stalo, na pitlane jsem si nafotil jezdce a mam hafo plakatů, milion lidí z (nejen) z dější diskuzi mě poznalo a seznámilo se se mnou, za což jim taky děkuji. Co se týče pátku, tak mně přišlo, že je dost málo lidí, nicméně v SO se to zvětšilo a NE už byla klasická, aspoň na D a G, hafo lidi, super atmosfera. Závody se mi taky libíli, gratuluji Kubovi k titulu v RBRC. Škoda toho Abaji, bohužel. Lukáš dobré že získal body, letos ten interní duel ve 250 nejspíš taky vyhraje. Co se týče MotoGP, jasně, kdyby Lorenzo nespad, bylo by napětí v boji o vítěze až do konce, bohužel, stalo se, atmosféra na G se nedá srovnávat s amotsferou na C při SBK, to je fakt uplně něco jiného, těch lidí na GP na tribuně G je fakt kotel a celá tribuna řve při průjezdu prvního kola, u SBK taky, ale né tak hlasitě jako při motoGP. No a včera byly motogp testy a super, pokec se starýma známýma, jezdci jsou nafoceni, takže pohoda, mně se líbí jak SBK, tak i MotoGP a dokud budou oba podniky v Brně jezdit, tak na ně každý rok pojedu. Mně takový víkend MGP stojí zrhuba 1300 Kč (bez lupenu, ten jsem koupil za 990 v předprodeji). Takže já se svým rozpočtem v pohodě vyjdu a mám zažítky. A to nemluvím když mám fotky s jezdcama a zadarmo, hehe. Prostě, je to tak jak tady bylo psáno, pokud na ten sport nadáváte, tak to stačí napsat jednou a né to psát co závod od závodu, pak je to 100 příspěvků jen o nadáváním :o) já to chapu, ne každy je spokojený jako já, ale stačí ten názor napsat jednou a konec :) Jinak, z pondělních testů jsem odjel asi ve 21 hod, viděli jsme jsme, jak odjížíd Loris s Ingri v autě, to samé Dovi s partou Prostě momentky, které v TV neuvidíte, jak jezdci jsou v civilu a nasedají do svých osobních aut a jedou domů. Nebo jak týmy balí kufry a motorky ukladaj do kontejnerů, atd, je toho hafo. Už se těším též na závod Nurburgring SBK, snad Ten Kate a Kuba udží dobrou formu, neboť o to jedno místo Ten Kate bojují asi 4 jezdci: Kiyo, Checa, Toseland, Vermeulen. Takže bude zajímavé sledovat jak si povedou tito borci. Jinak, pohled z tribuny G naprosto perfektní, vidíte velkou část tratě, viděl jsem pád Bautisty, viděl jsem boj o 3 místo mezi Dovim a Eliasem atd. Pohoda, čus za rok. Škoda, že Fabrizio nebodoval, mohla se tabulka v mgp rozrůst o jedno místo

jawista39 (72) napsal 18.08.2009 v 12:35

Tome, myslím, že Criville-Doohan byly 2 tisíciny, ne jedna , ale jinak máš ve své podstatě pravdu. A nesmíme zapomenout na úžasné souboje side, např vypadnutí spolujezdce Monchauda ze sajdy Alaina Michela v roce 1983. Biland, Webster. Brno určitě má svoje místo v MS a bylo by škoda o ně přijít , kvůli chamtivosti jednotlivců. Hezký den.

Tom68 (50) napsal 18.08.2009 v 12:27

Nechtěl jsem se do diskuze zapojovat, ale přece jenom bych rád dal svůj názor na brněnské dění. O doprovodném programu, cenách vstupenek, občerstvení atd. nemá cenu se vůbec bavit. Pokud má člověk průměrný plat a chce vzít rodinu na víken na MS, tak musí zrušit dovolenou. Jinak první závod MS v Brně jsem viděl v roce 1977 (vynechal jsem asi 5), takže něco pamatuju. Valná část diskutujících na závodě nebyla (alespoň podle komentářů), protože to nestojí za to (jak to zhodnotili). V roce 1996 porazil Criville Doohana o jednu tisícinu a dodnes se na to vzpomíná jako na skvělý závod. Jediný rozdíl proti letošku je ten, že to dovedli o šest kol dál než Rossi s Lorenzem. Nedal jsem si tu práci, ale rozdíl mezi 1. nebo 2. a 12. asi nebude příliš rozdílný. Letošní závody WSBK byly rovněž skvělé, ale když se podíváte na rozdíl mezi 2. a 12., tak to taky vyjde stejně. Jediná chyba je těch 17 mašin na startu (ale za to v Brně nemůžou)... Jezdecká úroveň a úroveň strojů prostě skvělá (řekl bych že o dost vyšší než u SBK, i když se samozřejmě jedná o jiné závody, takže bych moc nesrovnával), to mně nikdo nevymluví. Co tady ještě nikdo nezmínil, je, kromě pár jezdců (v závodě tak do Peška), bída 250. Televize to dokáže podat jako výborné závody, ale kdepak jsou doby před pár lety, kdy se závodilo o všechny body. Abych to teda shrnul, i když to někteří odmítají připustit, tak Brno, včetně mistráků, letos připravilo čtvery výborné závody. Moc teda nechápu(nebo ani nechci pochopit), ty, kteří se prohlešují za pravověrné fanoušky motorek, ale nejdou, protože závody nestojí za nic. (P.S.: Ohledně soubojů na trati byl letos nejlepší závod STK1000 při memoriálu Jardy Huleše a souboj Filla, Ježek, Pellizon.)

blaaha (0) napsal 18.08.2009 v 11:06

to jawista39: máš naprostou pravdu, Já jezdím do brna od 99, a taky se mi zdá že doprovodný program nějak upadá, teda letos už upadl až na dno...

81Tomm (65) napsal 18.08.2009 v 09:34

to JV: díky

jawista39 (72) napsal 18.08.2009 v 08:34

Akro, dík za pochvalu potěší Pravda je, že už jezdím na závody dlouho a pár chvil mi v paměti z Velkých cen zůstalo. Randy Mamola s Cagivou, pád Kevina Schwantze v zatáčce, která je nyní po něm pojmenována. Nebo velký oheň pneumatik od motocyklu Jamese Whithama...Ale co si nepamatuji a nikdy až na letošek se to nestalo, bylo letošní celkem trapné vyplnění času traťových komisařů před tribunou C. Jízda na koloběžce, "pády" z koloběžky atd. To mělo někoho pobavit? Vždycky při této časové pauze byl nějaký celkem zajímavý program. Nezapomenu na pozdrav pilota stíhačky Gripen, kdy pozdravil diváky v hledišti a za sekundu byl nad náma. Vystoupení parašutistů, leteckých akrobatů, nebo motocyklových kaskadérů. I to vytvářelo atmosféru cirkusu Grand Prix. Důležité to není, ale traˇoví komisaři, byla trapná záležitost. Předem vím, co mi asi někteří z Vás odpoví... že kvůli tomu se na závody nejezdí... Měli by jste pravdu, ale i tohle o něčem napovídá.

AKRO (-498) napsal 18.08.2009 v 01:55

Tak jsem si dnes počkal a schválně se nazapojoval tady do diskuze a čekal,co si zase přečtu. Pravdu má Rado,který napsal,co se rozčilujeme nad nudou v MOTO GP,když je to celý rok stejné až na jednu vyjímku za sezónu! To je fakt, obdivovat tam lze jen jezdce a několik strojů,jinak je to jen drahá a napudrovaná a nezáživná nuda! Ale je vidět, že to dosti lidem stačí a radují se při průjezdech i těch třeba 13 jezdců,co nakonec dojeli,obvykle hodně daleko za sebou. Pro mě to nejsou závody,ale někomu to stačí. Velice dobré názory má třeba Jawista39,je na něm vidět,že už něco viděl a na nějakých závodech byl a navíc je to fanda jaké mám rád. Pak je tu pár lidí,kteří i když je závod mizerný a to Brno letos bylo,si prostě nepřipustí,že to nestálo za nic a tvrdí opak. Dokonce jsou někteří ochotni omlouvat i zlodějnu ohledně drahých lístků a zlatokopy stánkaře.Nebo takový Blaaha nadšený z několika rekordních kol a kdyby mu to neřekl hlasatel,tak sám nemohl nic poznat,nebo snad sám zjistil pohledem ,že jedou o 2 desetiny rychleji než byl rekord kola? Nebo Máma-RM dokonce konečně zjistil,jak se Dukny vlněj v zatáčce a už jen ten pohled mu bohatě stačil ke spokojenosti! No co,prostě to berme tak,že je každý jiný, co člověk to názor,někdo chce vidět závody kde se něco děje a někomu stačí že se dívá na závody,kde jede jeho hvězda,stačí mu ke štěstí i vláček 13 motorek jedoucí s odstupem za sebou.

Saarinen (1440) napsal 17.08.2009 v 23:46

Tak prej podle "odborníků" zase nuda v Brně. Z mého pohledu vůbec ne. Za prvé pěkné souboje o vítězství ve všech kubaturách, překonávání traťových rekordů, 138 000 lidí v ochozech, báječná atmosféra, vítězství Kornfeila a přilba Lukáše-fantastická věc. To vše je pro mě důvod Velkou cenu neopustit a nečumět doma u TV. I kdybych měl jít za plot, tak na ten Masec pojedu. S atmosférou na SBK se to nedalo srovnat.

Kevin34 (255) napsal 17.08.2009 v 23:17

blaaha:naprostý souhlas...např.F1 mě nudí proto se na ně už aspoň pět let nedívám a taky nelezu do jejich fóra

ChenziiR1 (158) napsal 17.08.2009 v 21:47

blaaha :

JV (68) napsal 17.08.2009 v 17:48

To Tomm46: RedBull KTM 125 - 45/13500, 125 GP cca 55/13500, 250 - cca 115/13500, MotoGP - jediná Suzuki přiznává 225/18000 ostatní mlží a uvádějí přes 200!!! Stačí?

81Tomm (65) napsal 17.08.2009 v 16:54

Neví někdo kolik je cca výkon 125, 250, 800 mašin v Moto GP?
Díky

JV (68) napsal 17.08.2009 v 15:45

To Larry: Někam jinam je posílám !

blaaha (0) napsal 17.08.2009 v 15:24

Kdo říká že je to nuda, tak ať mi ukáže v kterých jiných závodech se jede taková pila jako v motogp, rossi s lorenzem tam posílali jedno neuvěřitelný kolo za druhým, takovýho AKRA nechápu, po každým závodě na to nadává, ale stejně se na příští závod zase čumí, tak na to nečum, když se ti to nelíbí a nech si svoje blbý kydy někam jinam... kdyby těm dvoum vepředu někdo stíhal mohlo se závodit...jinak kornfeil jel parádně, zřejmě dobrej brzdař...

Larry (114) napsal 17.08.2009 v 14:07

Honzo...a někoho taky jinam než do postele,nebo do předsíně

JV (68) napsal 17.08.2009 v 14:01

To jawista39: Ano, diskuse! Ale jen napsal, tak jak to bylo??? Nic víc, nic míň! Kdo to rozhodl, že pozvánky ne, to já nevím! Ale myslím si, že jste s pozvánkou nemohl na pitline v normálním případě? Ten pátek byl náhrada, pro ty, kteří si vstupenku zakoupili! Jinak na pl mohli jen VIPky a jestli se nepletu jsou různé pozvánky ? Někoho si pozvete do předsíně, někoho do obýváku, někoho do postele !

jawista39 (72) napsal 17.08.2009 v 13:00

Ještě k té pozvánce. Dostal jsem pozvánku. To znamená, že jsem byl někým pozván... Když si pozvete někoho domů, necháte ho sedět na dvorku, nebo v předsíni? Já ne. Pozvu ho dál a připravím to nejlepší pohoštění. Ale to jen tak mimochodem... Dík za pochopení.

jawista39 (72) napsal 17.08.2009 v 12:30

JV. Od toho tahle, nebo i jiné diskuse jsou. Aby každý vyjádřil svůj názor. Bylo to tak to nepopírám. Ale myslím si, že tohle je oddalování. Není to to, coby lidi na závody přitáhlo. I když jsem se tam dostal s pozvánkou. Koho jsem tím ošidil? Brněnský okruh? Dornu? Ano, dnes už můžu říct, že jsem BYL dlouholetý fanda silničních motocyklů a to nejen na úrovni nejvyšší. Jezdím i na MR a klubové akce. Krásný zbytek dne.

JV (68) napsal 17.08.2009 v 12:21

To jawista39: Jen jsem napsal, jak to bylo! A ohledně těch článků, četl jsem oba! Nehodnotím, oba napsali svůj názor! A jsem zvědav, kdo bude podepsán pod reportáží v ČMN ve čtvrtek?

jawista39 (72) napsal 17.08.2009 v 11:44

JV. Ano, tohle jsem pochopil, ale až na místě. Stejný problém s pochopením situace měli i kontroly při vstupu u hlavní brány. Neměli o ničem žádné informace. Nejde mi o to se někam vecpat, to doufám chápeš. Nad ničím se nijak nerozčiluji, jsou to jen mé postřehy a pocity. Myslím, že hodně výstižný je článek v ČMN od pana Radka Navrátila, který nazval Proč nejedu do Brna na Moto GP. Přesvědčil mě víc, než článek předchozí od pana Záruby Proč jedu do Brna na Moto GP? Všem doporučuji si tyhle články přečíst.

JV (68) napsal 17.08.2009 v 11:32

To jawista39: Páteční akce na pitline byla pouze pro ty, kteří si koupili víkendový lístek! Byla to náhrada za to, že se nejedou dopolední tréninky, které byly zrušeny až po rozjetí předprodeje! A jestli se nepletu, tak v traťovém rozhlasu to bylo opakováno pravidelně od 9,15! Tedy vstup měli pouze lidé s třídenními vstupenkami, pozvánky a jednodenní lístky neplatily!!!Jinak na pitline letos nebyla mimo VIP plánována žádná akce! Tedy nic jako loni ve čtvrtek!

jawista39 (72) napsal 17.08.2009 v 11:11

Mikes 123. Děkuji za radu, příště se podle ní určitě zařídím. A abych jen nekritizoval. I mě naskočila husina při průjezdech raket z moto gp.

Předchozí
1 2 3 4
Následující



TOPlist