Grand Prix Catalunye 250cc

Daniel Pedrosa vítězí v Grand Prix Catalunye, Jakub Smrž by dnes měl konečně volnou cestu k vytoužené Top Ten, buhužel opět skončil v kotrmelcích.

Daniel Pedrosa zvítězil v závodě třídy 250 ccm, který se stal jinak pohromou několika favoritů, kteří skončili v kotrmelcích. Na druhém místě dojel závod Casey Stoner (+5,637), který na třetí pozici odsunul Andreu Doviziosa (+10,597).
Na čtvrtém místě se nakonec ukázal Japonec Hiroshi Aoyama, který až v závěru odsunul na páté místo Simone Corsiho. Šestý projel cílem Randy De Puniet, který již ve třetím kole havaroval, vynikající stíhací jízdou se však dokázal dostat až na dobře bodované místo. Na sedmé pozici přijel do cíle Yuki Takahashi, osmý byl Sylvain Guintoli, devátý Mirko Giansanti a desátý Alex Baldolini.
Jedenáctým místem se prezentoval domácí Alex Debon, dvanáctý dojel Roberto Locatelli, třináctý Erwan Nigon, čtrnáctý Hugo Marchand a patnáctý Gregory LeBlanc.
Černý víkend pro naše barvy dokončil Jakub Smrž. Poté, co Radomil Rous do závodu kvůli zranění nenastoupil (píšeme o tom na jiném místě) a poté co naši zástupci ve třídě 125 ccm odstoupili pro poruchu, neviděl Jakub Smrž cíl opět pro pád, když se po doslova katastrofálním startu propadl na třetí místo od konce a následně kolo co kolo zlepšoval své umístění. Cílem prvního kola projel již na 23. místě, další kolo byl dvacátý, ve třetím kole devatenáctý, ve čtvrtém osmnáctý, v pátém sedmnáctý a v šestém havaroval.
Na čele šampionátu si Daniel Pedrosa (123 bodů) upevnil své postavení, druhý je nyní Casey Stoner (96) a třetí Andrea Dovizioso (93). Na čtvrtém místě sedí Hiroshi Aoyama, který využil dnešní havárie celkově pátého Alexe De Angelise (56). Z našich zástupců je na tom lépe Radomil Rous (7), který je na 19. pozici, zatímco Jakub Smrž (6) je dvacátý.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist