Grand Prix Catalunye 250cc - 1. kvalifikace

Jorge Lorenzo vítězí v úvodní kvalifikaci třídy 250 ccm, Jakub Smrž na 15. místě, Radek Rous na místě 22.

Domácí jezdec Jorge Lorenzo vítězí v úvodní kvalifikaci třídy čtvrtlitrů, když na druhou pozici odsunul Randy De Punieta o pouhých 0,077 sekundy. Na třetím místě se umístil Alex De Angelis, jenž na čtvrtou poslal Sebastiana Porta.
Jako pátý dnes skončil Ital Andrea Dovizioso, šestý byl Japonec Hiroshi Aoyama, zatímco sedmý dojel Casey Stoner. Domácí favorit nedělního závodu Daniel Pedrosa se prozatím kvalifikoval na konec druhé řady, když mu po dnešním dnu patří až osmá pozice. Za Pedrosou se poté umístili devátý Héctor Barbera a desátý Simone Corsi.
Z naší dvojice byl lepší Jakub Smrž, který začal kvalifikaci prakticky stejným časem jako v loňském roce. Zatímco vloni ho 1:49,1 řadilo na šestnácté místo, dnes je se stejným časem o jednu pozici lepší. Každopádně do jeho nejlepšího času mu stále chybí 0,5 sekundy a tak věřme, že zítra pojede Jakub Smrž alespoň tak rychle, jak zde jezdil při jarních IRTA testech.
Na čas z jarních IRTA testu se nedostal prozatím ani náš druhý zástupce Radomil Rous, který dnes s časem 1:50,618 skončil na 22. místě. Držme tedy našim klukům palce, aby měli sílu zítra nejen vylepšit své nejlepší časy, ale především získat ještě lepší kvalifikační pozice.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist