Grand Prix Catalunye 125cc - kvalifikace

Mika Kallio vítězí v další kvalifikaci, Lukáš Pešek klesl na 14. místo, zatímco Karel Abraham klesl na dno výsledkové listiny.

Fin Mika Kallio na továrním motocyklu KTM zajel dnes na okruhu v Montmeló čas 1:51,451 čímž porazil všechny své soupeře a zvítězil v kvalifikaci na zítřejší závod třídy 125 ccm. Na druhém místě se umístil včerejší vítěz Mattia Pasini, který byl dnes o 0,064 sekundy pomalejší než vítězný Kallio. Na třetí pozici skončil Marco Simoncelli, kterého trochu překvapivě následoval čtvrtý Lorenzo Zanetti.
Do druhé řady se zítra postaví pátý Japonec Kuzuhara, šestý skončil Maďar Talmacsi, sedmý Španěl Faubel a osmý Ital Lai.
Vedoucí muž celkového pořadí letošního šampionátu Thomas Lüthi skončil na desátém místě a bude mu patřit třetí řada, stejně jako devátému Manuelu Poggialimu, jedenáctému Pablu Nietovi a dvanáctému Toshihisovi Koyamovi.
Náš Lukáš Pešek dnes zajel čas 1:52,605, se kterým skončil na 14. místě. Výsledkovou listinou až na absolutně poslední místo propadl Karel Abraham, který skončil s časem 1:55,647 na 41. pozici, když na předposledního jezdce ztrácí celkem značných 0,625 sekundy.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist